Men hvilke spillere bliver der så solgt flest trøjer med globalt ?
Tja disse tal er fortrolige – desuden er de nok svære at få opgøre 100%. F.eks. hvordan skal man vurdere salget af uofficielle trøjer og uofficielt tryk på originale trøjer ? Disse figurerer helt sikkert ikke i statistikkerne men hvis man skal vurdere en spiller’s popularitet er de jo stadigvæk relevante.
Disse tal er helt sikkert forskellige fra 2013/14 sæsonen og vil helt sikkert være anderledes for sæsonen 2015/16.
Klik for at se slideshow med de 10 bedst sælgende spillernavne – kilden er 90minutes
Real Madrid home kit Ronaldo 7
Vi starter i bunden af listen og arbejder os op:
Ibrahimovic (PSG)
Balotelli (LFC)
Robben (FCB)
Sanchez (AFC)
Fabregas (CFC)
Di Maria (MU)
Falcao (MU)
James (RM)
Neymar (FCB)
Messi (FCB)
ROnaldo (RM)
Længere nede på siden ser vi så på listen over de bedst sælgende spillere i Premier League. En liste der modsiger tallene herover noget. Med mindre den ene liste er for globale salg og den anden for UK only.
Klik for at se listen med de 10 bedst sælgende PL trøjer
Procenten delen af det samlede salg der udgøres af stjernespillere kan være overvurderet da det ikke tager højde for at mange mindre populære spillere sælges som custom name lavet med løse bogstaver. Mens de fleste stjernespillere vil blive solgt i navneblok hvormed det er lettere at få statistik på hvor meget de sælger.
Man ved heller ikke om den ene liste dækker kalenderåret 2014 mens den anden dækker sæsonen 14/15. I hvertfald er Fabregas eneste Chelsea spiller på den ene men fraværende på den anden. Måske fordi han solgte godt for sæsonen 13/14 og dermed også ind i kalenderåret 2014 men knap så meget i hans anden sæsonen i Chelsea.
v. Persie: 1.2%
Kun Aguero: 1.46%
Gerrard: 1.76%
Falcao: 1.99%
Rooney: 2.09%
Hazard: 2.10%
De Gea: 2.16%
Diego Costa: 2.27%
Alexis: 3.80%
Di Maria: 9.59%
Ikke de store overraskelser men flot at De Gea kan tage 4 pladsen når man tager i betragtning at han er målmand. De fleste andre spillere på listen er alle offensiv spillere.

Leave a Reply