Adipure IV TRX FG

Skrevet af Adidas støvleambassadør AØ

 

Første indtryk:

Lige fra man første gang holder støvlen i hånden er der ingen tvivl om, at Adidas har skabt et lille mesterværk i deres 4. generations Adipure fodboldstøvle. Støvlen oser af kvalitet, og oplevelsen forringes på ingen måde når den tages på foden. Vellykket design vil altid være en smagssag, men i mine øjne er der ingen tvivl om, at Adipure IV er en af markedets flotteste fodboldstøvler. Den lækre bearbejdning af kænguru læderet, det klassiske design og støvlens detaljer fortæller, at der her er tale om et gennemført produkt fra Adidas.

 

adidas adipure fodboldstøvler hvid og blå

 

Komfort:

Det bløde hånd-forarbejdede kænguruskind sidder meget tæt om foden grundet støvlens nye design. En markant ændring i forhold til de forgangne modeller er, at læsten er blevet gjort smallere, hvilket får støvlen til at sidde tættere omkring mellemfoden (metatarsal knoglerne). Dette bevirker at støvlen ikke så nemt ”rykker” sig på foden specielt ved accelerations øvelser eller under sidebevægelser. Den forbedrede ”tæthed” giver en meget velsiddende og komfortabel fodboldstøvle der, såfremt man har ramt den rigtige størrelse, mindsker risikoen for vabler.

Ser man på forfodens syninger, kan man undre sig lidt over om de er skabt for syns skyld, eller om der er en dybere mening med udformningerne. Ifølge Adidas er syningerne skabt så de på bedste vis, tilgodeser foden og tæernes bevægelser under aktivitet. Det omkringliggende læder har dermed den bedste forudsætning for, at støtte og tilpasse sig hele foden.

Indersålen

For at øge støddæmpningen under løb, er der i indersålen under hælen, indlagt et tyndt lag skum. Om det gør en mærkbar forskel på støddæmpningen er lidt svær at sige, men jeg synes det giver en forskel i den måde indersålen komfortmæssigt supplerer hælpartiet.

Hælen

En anden bemærkelsesværdig detalje på Adipure IV, er neopren indlægget i hælpartiet. I den øverste tredjedel af hælpartiet er der indlagt en krans af neopren der er syntetisk gummi fyldt med små luftbobler. Denne geniale detalje er medvirkende til, at støvlen holdes fast på foden, og samtidig giver en helt fantastisk komfort.

 

 

Ny pløs

På Adipure IV er Adidas gået tilbage til et mere traditionelt design af pløsen el. Tungen i forhold til tidligere modeller. På den nye pløs har Adidas igen valgt at indlægge et tyndt lag neopren for at øge komforten og beskyttelsen af foden mod ”tråd”, stemplinger og spark. Derudover er toppen af pløsen klippet således, at den følger underbenets anatomi. Små detaljer der fungerer rigtigt godt.

 

Målgruppe

Hvem er det så der skal købe en Adipure IV?

Adipure IV kan uden problemer bruges af spillere på alle positioner på banen. Den meget høje komfort og kvalitet i produktet opfylder samtlige af de krav, man kan have til en læderstøvle uanset position på banen. Kængurulæderets blødhed giver en meget fin føling med bolden.

Støvlen giver en solid beskyttelse til forsvarsspilleren, en lækker komfort og føling med bolden til midtbanegeneralen, og det tætte design er et klart plus til offensive spillere med mange afslutninger.

Adipure IV kan derfor betegnes som en all-round læderstøvle.

 

Konklusion

Ordet ”komfort” er i denne anmeldelse blevet gentaget adskillelige gange. Dette er alt andet end tilfældigt. Jeg har efter en måneds tid endnu ikke fundet et eneste minus ved denne støvle. Jeg var lidt spændt på, hvordan det nye design passede min brede fod. Det var dog på ingen måde noget problem. Støvlen sidder fantastisk, og med det tætte design har Adidas ramt plet.

Ønsker man en ”No Compromise” læderstøvle med vægt på komfort, boldkontrol, beskyttelse og et flot design går man ikke galt i byen med Adipure IV TRX. Det er kort sagt en fremragende støvle, man kun kan falde pladask for!

Leave a Reply