VM-værterne klædt på til fest
Nike har lanceret den nye hjemmetrøje, som de brasilianske stjerne skal bære sammen med befolkningens enorme forventningspres under VM-slutrunden til sommer.
Trøjer i stedet for flag
Fodboldtrøjer bliver stort set altid designet ud fra landets flag, og det er også tilfældet her. De gule og grønne farver er har altid præget den brasilianske trøje. En kombination der har givet dem tilnavnet ‘Canarinho’ – kanariefuglene. Dette er også symboliseret på indersiden af trøjen, hvor der er et motiv af kanariefuglen.
Derudover har logoet fået en opdatering og er blevet gjort en anelse større, samt fået tilført en guld-streg rundt om. Den store passion som de brasilianske spillere – og befolkningen generelt – har for fodbolden, er markeret på indersiden af trøjen bag logoet med skriften. ‘Nascidos para jogar futebol’ – født til at spille fodbold.

Brasilien hjemme trøje Neymar og Co

 
og endnu et eksempel . . .

Brasilien hjemme trøje Dani Alves og Co

 
Laser og tredimensionelle scanninger
På den tekniske side kan man roligt sige, at Nike er fanebærere for de teknologiske muligheder i produktion af fodboldtrøjer. Nike lagde ud med at foretage en tredimensionel scanning af alle de brasilianske landsholdsspillere og fandt derudfra frem til det mest behagelige design af pasform.
Selve trøjen er lavet i det velkendte Dri-FIT polyester, der udover at være lavet af genbrugte plasticflasker, også sikrer udøveren en svedtransporterende effekt. Som en tilføjelse til dette element, anvender Nike laserteknik til at skabe ekstra ventilation i sidepanelsene på trøjen. Om disse nyskabende teknikker kan hjælpe Neymar og resten af de Brasilianske stjerner til at vinde VM må tiden vise. Man kan blot konstatere, at der er langt til de originale bomuldstrøjer, som Pelé bar under VM i 1958.
Brasilien er indtil videre den nation, der har vundet VM flest gange – nemlig 5. Det er markeret med hver sin stjerne over logoet og målet for Brasilien til sommer er klart.
Som landstræner Felipe Scolari valgte at formulere det ved præsentationen af trøjen: ”Den er pæn, men den mangler den 6. stjerne”

Nike Brasilien hjemme trøje VM 2014

Leave a Reply