Det gamle citat:
¡Pobre México! ¡Tan lejos de Dios y tan cerca de los Estados Unidos!
Kunne måske drejes til følgende sætning når det gælder Argentina:
¡Afortunada Argentina! ¡ tan lejos de los Estados Unidos! y Tan cerca de Dios!
Heldige Argentina. Så langt fra USA og så tæt på Gud.
Måske vandt Argentina i lotteriet da pladserne blev delt ud til de forskellige lokaliteter rundt omkring i verden. I forhold til det amerikanske kontinent blev man stort set placeret så langt væk fra USA som overhovedet muligt. Var der en smule hjælp med fra oven ?
Men der slutter Argentina’s flirten med det divine for så vidt ikke.
Maradona fik hjælp af Gud’s hånd i 1986 i en VM kvartfinale mod England. Siden spillede han i øvrigt guddommeligt hvilket måske også var influeret af de højere magter.
El Mano de Dios Maradona 1986
Paven i år 2014 er fra Argentina.
Verdens bedste fodboldspiller Lionel Messi synes også at være i kontakt med højere magter hvad enten det angår det spirituelle eller det spillemæssige.
Argentina er på mange måder tæt forbundet med det hinsides.
Messi Dios and the two of them
Manden bag den nye verdens order indenfor arkitektur er også argentiner og hedder Cesar Pelli. Han tegnede Petronas Towers til Kuala Lumpur i Malaysia. Bygningen tog rekorden fra Sears Towers i Chicago der havde været verdens højeste siden 1970erne. Symbolikken var ikke til at tage fejl af en ny verdensorden var under opsejling med såkaldte 3. verdenslande til pludseligt at være emerging markets og senere BRIC, CIVIC etc.
Petronas Towers by Cesar Pelli
Che Guevarra gjorde det umulige på Kuba og det som ingen anden havde gjort før eller siden. Etableret et regime i modsætning til amerikanske interesser og det på USA’s dørtrin. En nærmest umulig bedrift men på forunderlig vis blev det umulige muliggjort og den dag i dag står værket der stadigt.
Che Guevara guerrillero heroico
Argentina som land er desuden blev begavet med en fantastisk natur og masser af resourcer. Senest skifer gas der kan betyde en sand revolution for energy forsyningen.
Argentina paisaje muy lindooooooo
Den højeste bjergtop udenfor Himmalaya befinder sig på grænsen mellem Chile og Argentina.
Og jo de laver også en god bøf på La Pampa med en guddommelig smag.
Gud og himmerriget på være tæt på republikken af blanco-celeste ved Rio de la Plata floden.
De argentinske fans er måske de mest fanatiske i verden og støtter holdet i tykt og tyndt og rejser gerne langt i forbindelse med VM for at bakke op om holdet.
Klik her for at høre de argentinske slagsange for at støtte holdet!
El Monumental Buenos Aires 1978
Vamos Argentinaaaaaaaaaa
Verdens bredste gade eller skulle vi kalde den en boulevard befinder sig i Buenos Aires. Avenida 9 de Julio.
Avenida 9 de julio Buenos Aires Argentina
og selvfølgelig fristes man til at sige ja så er der også en pointer mod himmelen der.
El Obelisco et populært samlingspunkt for at fejre sejre i fodbold hvad enten det drejer sig om klubfodbold eller landsholdsfodbold.
El Obelisco Buenos Aires
 
og Eva y Juan Peron mmmm et lidt mere delikat emne. Lidt svært at finde ud af hvor de passer ind i historien men hvis man bevæger sig lidt rundt på Retiro kirkegården i Buenos Aires ja så begynder man at forstå at et eller andet sted må de også være en del af det overordnede skema.
Men skal vi ikke slutte denne gennemgang her med noget mere jordnært og et kunstnerisk udtryk fra dansen’s verden: tango.
San Telmo Argentina Tango
Fra det gamle kvarter i Buenos Aires med små historiske bygninger og snævre gader og masser a brosten. Et simpelt men meget stærkt udtryk fra kunstens verden med en tango på gaden uden så mange rekvisitter helt enkelt og smukt i sit udtryk.
 
 

Leave a Reply