Anmeldelse: Arsenal udebane minisæt 2011-12

Af MM Sport Arsenal ambassadør Christian Heyde Petersen

Arsenal Minikit Udebane

 

Sættet er en komplet spillerdragt og det består af strømper, shorts og en trøje. Farvevalg er beskrevet i anmeldelsen af Arsenals udebanetrøje. Dog er det som om den sorte farve er mere blå-sort end egentlig bare sort i minikittet. Det kan også være materialet der gør det – det er ikke helt samme materiale som i den store (og dyre) børne- og voksentrøje. Og godt for det – denne her kan der spildes is og kakaomælk på, og det går af i vask. Materialet kan også klare at man ligger på et trægulv og leger med LEGO en hel dag uden at det bliver skrammet. Billige trøjer af billigt brandfarligt kunststof (fx kopier fra østen) nulrer ved den mindste kontakt med trægulve – og de rigtigt dyre trøjer har heller ikke helt så godt af en tur hen over gulvet. Men en trøje til en dreng på 6 år skal selvfølgelig kunne holde til det. Glidende tacklinger på sen-oktobers mudrede baner klarer den også – med lidt hjælp fra vaskepulver.

 

Trøjens design er også enklere end i den dyrere udgave.  Rund hals med lidt ribkant, en bryst og en ryg-torso med sømme i siderne og så to ærmer. Ikke så mange dikkedarer som i de dyrere trøjer. Pipings på ærmerne i kontrastfarverne er også billigere – de ligner nogle der er strøget på, og det er lidt spændende om de klarer en hel sæson. Dertil kommer at den petroleumsblå piping på det sorte højre ærme slet ikke er petroleumsblå men snarere lyseblå – i praksis betyder det ingenting, men det er tydeligt at der er en kvalitetsforskel i forhold til dyrere trøjer. Det kan også være materialevalget der gør forskellen. Men til en 6-årig fodboldspiller og Arsenaltilhænger er det en fremragende trøje.

 

Arsenal udebane minisæt 2011-12

 

 

Shortsene er en pæn blå-sort ensartet farve. Det kridhvide Arsenal logo fremtræder lysende klart på højre lår og Nike Swoosh er på venstre lår. På trods af forskelligt tekstilvalg til shorts og trøje er grundfarven (den blå-sorte) godt ramt her, og shorts og trøje passer fint sammen. Den petroleumsblå piping på siden af shortsene er ikke så godt ramt – den er en anden farve end den farve der er i trøjen. Men da pipingen er lavet af samme gummi-agtige metermål som på ærmet af trøjen, er der ikke det store kvalitetstab – man skal fortsat være godt inde i farverne for at se det. Men shortsene er ikke problemfrie – de er meget store i taljen og mange 6-7-8 årige vil have lidt besvær med at holde dem oppe. Der er en bred 2 cm elastikkant, men der er ingen snore til at snøre bukserne. Er der en mormor der er fiks og færdig med en nål kan de nappes lidt ind i siderne, men i et kit til 400 kroner kunne der godt have været en snøre i. Egentlig lidt underligt at Nike vælger at spare den væk i de små størrelser. 

 

Arsenal udebane minisæt 11-12 live set fra ryggen

 

 

Strømperne er der ikke så meget at skrive om. De er forholdsvis tynde i stoffet og der er god elasticitet i dem, så de sidder fint på benet. Sættet skal ikke købes for strømperne der er uden videre dikkedarer, dog er der Arsenals grundlæggelses årstal på læggen. Det er lidt spøjst, at man ofrer tid og penge på netop den detalje (og ikke en funktionel snor i bukserne) da strømperne er så lange at årstallet kan gå hen og forsvinde i alle bugtningerne af strømpekanten. Der er heller ingen trædepuder, højre-/venstrestrømpe og lignende funktionaliteter i strømperne – de er fine, de matcher sættet fint, og de er brugbare; men de er helt ordinære fodboldstrømper.

Hvad skal man så købe? En trøje eller et mini-kit? Noget af svaret giver sig selv, for minikits fås som regel kun til og med str 7-8 år (122-128 cm). Der er nogle gode grunde til at købe mini-kit – det er, alt andet lige, billigere end en enkeltstående trøje og der er tale om et helt sæt. Trøjen er ofte mere slidstærk og af lidt grovere kvalitet end rigtige ”spillertrøjer”. Nogle sæt kan dog have meget korte strømper så anvendeligheden af dem er meget lille. Men der er ”value for money” i et mini-kit. Imod at købe et mini-kit er så, at trøjen ofte er af knap så fin kvalitet, der kan være klippet en hæl og hugget en tå, når det kommer til små-ting som pipings og lignende. Og stoffet kan være grovere end den rigtige, men dyrere, spillertrøje. Er der reklamer på seniortrøjen der er forbudt for børn, fx bryggerier, så er de ganske enkelt ikke at finde på mini-kit trøjerne, fx OB og FCK, men det er nu det samme som på børnetrøjer. Endelig kan der være et problem med at få trykt nummer og spillernavn på ryggen – simpelthen fordi der er så lidt plads, og typerne er i faste størrelser. Jeg vil til enhver tid købe mini-kit (hvis ungerne har størrelsen) – der er mere value for money; det er pænere med et sæt der passer – Arsenals udebaneshorts eller Barcelonas shorts i granatrød er svære finde i den helt rigtige toning hjemme i skuffen. Og ungerne synes som regel det er vildt fedt med en hel spillerdragt. 

Leave a Reply