Anmeldelse: Arsenal udebane shorts og strømper 11-12

Af Arsenal ambassadør Christian Heyde Petersen

Shorts:

Farven på shortsene er den samme som den sorte i udebanetrøjen. Og så er der en enkelt kontrast-piping i samme petroleumsblå som i udebanetrøjen. I det hele taget er shortsene lige det der kan få udebanetrøjen til at se rigtig godt ud. Farvevalget i trøjen gør det meget, meget svært at sammensætte et smart sæt med andre shorts man måtte have liggende; de er alle for lyse eller for mørke. Men farven i shortsene er – som forventet – lige præcis den samme som i trøjen på trods af forskelligt materialevalg. Man ser tit, hvis man ser efter, at trøje og shorts ikke passer helt fordi det ganske enkelt er svært at indfarve forskellige tekstiltyper, så de er helt ens. Men det er lykkedes for Nike her.

 

Arsenal udebane sæt med shorts og strømper

 

 

Shortsene er i den velkendte Nike kvalitet. Stoffet er blødt og behageligt, og der er fortsat ’underbukser’ i shortsene. Underbukserne er rigeligt store, og der vil formentlig skulle bruges et par almindelige boxershorts indenunder. I det hele taget er shortsene rigeligt store. Shortsene er meget lange, og i største børnestørrelse (158-170 cm) når de ned til knæskallerne på den 166 cm høje model som det kan ses på billedet. Ser man godt efter vil man se at de professionelle typisk står i meget lange shorts på officielle portrætfotos, men at de til kampe optræder i knapt så lange shorts. Det er en smagssag, og man kan overveje om man vil købe en størrelse mindre – eller omvendt have sine shorts i mange, mange år.

 

Strømperne:

Strømperne er prikken over i’et. Man kan diskutere Arsenals farvevalg, og man kan diskutere længden på shortsene, og sikkert meget andet. Men strømperne er indiskutabelt fede. Nu hvor fodboldspillere i mange år har måttet nøjes med at skæve misundeligt til løbernes store udvalg af alle mulige tekniske strømper i forskellige udformninger, tekstiler, designs, osv., så er det dejligt at se, at nogle af de ideer og påfund som Nikes løbe-afdeling har haft nu bliver brugt i fodboldafdelingen.

 

Fodboldstrømper er som oftest det mindst tekniske i et sæt, og de er oftest lavet i det billigste materialevalg, og er det håndværksmæssigt dårligste i et sæt med store syninger hen over negleroden på storetåen, en tyk klump garn til at klemme lilletåen og rive neglen af, og en mærkeligt udformet hæl, der enten sidder halvvejs under svangen eller et stykke oppe af akillessenen. Men det er slut nu.

 

Arsenals udebanestrømpesæt består af en venstre- og en højrefodsstrømpe (markeret med L og R for Left and Right), og et tekstilvalg der næsten gør den til en kompressionsstrømpe. Dertil kommer paneler der passer med føddernes trykfølsomme steder.  Det eneste minus ved strømperne er, at de fortsat spænder over mange størrelser, f.eks. str. 36-41. Fem skonumres forskel kan gøre det vanskeligt at vælge, men som tommelfingerregel kan man gå efter den lille størrelse, hvis man er i grænseområdet. De er rigeligt lange, og hellere en stram strømpe på foden end en der folder rundt i støvlen.

 

Arsenal udebane sæt med trøje, shorts og strømper

 

 

Modellen er 166 cm og iklædt Arsenals komplette udebanesæt i str Boys XL, 158-170 cm. Strømperne er 36-41. Skostørrelsen er 41.

Leave a Reply