Anmeldelse af: Boca Juniors Hjemme trøje 2011/12

 Folkets hold har folkets trøje

  Af MM Sport’s Valencia (med portefølje) ambassadør D. Hansen

 

Argentinas hovedstad Buenos Aires er hjemsted for klubben Boca Juniors, klubben er blevet kaldt folkets hold og har utroligt passionerede fans. Boca Juniors er en af Argentinas største fodboldklubber, og de har domineret det nationale mesterskab for de sidste 70 år. Noget nær halvdelen af ​​landets fodboldfans støtter enten Boca Juniors eller de rivaliserende River Plate. Boca har produceret nogle af verdens største spillere f.eks. Diego Maradona og Gabriels Batistuta. Boca Juniors er grundlagt i Buenos Aires-området som kaldes La Boca. Her blev Boca Juniors kendt som folkets hold, da størstedelen deres af ​​fans, kom fra det lokale immigrant samfund.

 

Områdets ”old firm” / “derby” (største kamp) bliver spillet mellem Boca Juniors i deres karakteristiske blå og gule trøjer og de rød/hvide fra River Plate. Bocas fans kalder River Plates tilhængere for ”gallinas”(kyllinger), fordi de mener, at ​​de er bange for alt.

Mens River Plates fans kalder Boca Juniors’ fans for ”los puercos” (svin), fordi deres stadion ligger i et fattigt område og det siges, at der lugter det meste af tiden.

 

Boca Juniors hjemme trøje 11-12

 

 

Men nok om det, hermed følger trøjeanmeldelsen.

Den nye Boca Juniors hjemme fodbold trøje 2011-12 er fremstillet af 100% polyester efter den velkendte Nike Dri-Fit teknologi. På brystet er der broderet C.A.B.J. logoet samt sponsoren LG. På bagsiden er der ligeledes trykt CABJ og sponsorlogo LG. På hvert ærme er der trykt den sekundære sponsor TOTAL. Trøjen er kongeblå gennemført med en gul streg vandret brystet og som afslutning på ærmet. Den velkendte gule streg igennem brystet, har eksisteret siden 1916, før den vandrette stribe, havde Boca Juniors faktisk præcis den samme skrå streg som River Plate, men den valgte man at gå væk fra. Det er altså snart den gule vandrettes streg hundrede års fødselsdag, og den har nogle stolte traditioner med sig, og fansene bærer den med en kæmpe stolthed.

Boca Juniors forklarer selv deres trøje på deres hjemmeside: ”Many different models and designs have passed, but the jersey of Boca will always be marked in the skin of the xeneizes and the players who defend them Sunday to Sunday. They will also remain embedded in the skin of the fans who dream of being players and carry the jersey in their hearts.” (http://www.bocajuniors.com.ar/en-us/the-club/jersey)

 

På samme hjemmeside, kan man se en spændende oversigt over trøjen udvikling igennem de sidste mange år. Her er der et lille udpluk:

Boca Juniors traditionel trøje Boca Juniors trøje i svensker farverne Boca Juniors trøje lange ærmer Boca Juniors hjemme trøje Nike Boca Juniors nyeste trøje 11-12 

 

Det har virkelig klædt trøje, at få klubbens logo ud på venstre side, altså lige over hjertet. Det er, ifølge min mening, der var logoet hører hjemme. Derudover er sponsorlogoet blevet en del mindre, det er også pænt, at det ikke fylder for meget, sådan så det er klubben og ikke sponsoren der kommer i fokus. Trøjen er lækker at have på og ens krop ånder godt i trøjen, dog har jeg et lille problem med størrelsen. Jeg er normalt en klar medium, når det drejer sig om trøjestørrelse, men denne trøje er rimelig stor i medium. Den sidder lidt for løst i forhold til, at det er en fodbold trøje, men det er jo nok lidt en smagssag. Jeg har bare altid ment, at det er nemmere at være aktiv i en kropsnær trøje.

Dog er mit indtryk er trøjen rigtig godt, og det er alt i alt en lækker trøje. Der kan dog være den lille hage, at den til forveksling kan ligne en Brøndby eller Sverige trøje. Det man kunne gøre, for at komme dette til livs, kunne man muligvis gå tilbage til den gamle brystsponsor PEPSI, det ville i hvert fald være noget, der kunne få trøjen til at skille sig ud fra de andre. 

 

Leave a Reply