Brasiliansk landsholdstrøje i 1958 udgave. VM i 1958 var første gang Brasilien vandt titlen og første gang Pelé optrådte på holdet. Man kan sige at dette var start-skuddet til hvad fodbold siden har udviklet sig til. Pelé var den første globale superstjerne i fodbold.

Trøjen var gul med grøn kontrast som den også kendes i dag.

Spillerne havde kun nummer på trøjen i disse tider men intet navn. Derfor er navn og nummer i denne sammenhæng ikke historisk korrekt men derimod en fortolkning af hvordan det formentlig ville have set ud.

Her en mere kunstnerisk repræsentation af trøjen + navn og nummer trykket.

Brasilien vandt deres første VM-titel i 1958, og hjemmebanetrøjen fra samme år er stadig en ikonisk del af fodboldhistorien. Trøjen var primært gul, med grønne detaljer på kraven og manchetterne. Pelé bar nummer 10 på ryggen, som siden er blevet synonym med hans legendariske status i brasiliansk fodbold.

Den brasilianske hjemmebanetrøje fra 1958 var enkel i designet, men den havde også nogle unikke detaljer. Trøjen var bemærkelsesværdig for at have en løs pasform og en blød bomuldskonstruktion. På brystet af trøjen var det brasilianske fodboldforbunds logo, der viste en fodbold med et bånd i de brasilianske nationalfarver: grøn, gul og blå.

Det er vigtigt at påpege, at der ikke var nogen verdensmesterskabsstjerner på trøjen fra 1958, da Brasilien først vandt deres første VM-titel i samme år.

Den brasilianske hjemmebanetrøje fra 1958 er stadig en af de mest ikoniske trøjer i fodboldhistorien, og den er blevet efterlignet og hyldet af fodboldfans verden over. Det var ikke kun en trøje, der repræsenterede Brasilien, men også en trøje, der symboliserede en ny æra af brasiliansk fodbolddominans.