Moskva er en stor by med mange forskellige mennesker samlet på et kompakt område. Moskva er centrum ikke blot for Rusland men i et vist omfang for hele det tidligere Sovjetunionen. Dvs. der bor folk fra en lang række tidligere Sovjet Republikker samt fra de mange forskellige regioner og provincer i det nuværende Rusland. En lang række religioner, etniciteter, kulturer, nationaliteter og racer er dermed repræsenteret. Hvilket gør byen til en meget broget affære omend det ikke er i nærheden af at være som London. Moskva er primært russisk og den langovervejende del af befolkningen er fra Rusland men som sagt også med inputs ude fra. En del vesterlændinge er der også tilbage omend mange har forladt landet i to omgange. Først efter den financielle krise i 2009 og siden efter den økonomiske krise is 2014.

Supermarkedet hedder kosher gourmet. Udover en synagoe har ethvert jødisk community med respekt for sig selv og med plads til ortodokse jøder behov for at kunne spise kosher.
Jødisk hat familie og skæg
Man kan svagt ane en sort jødisk hat lidt til venstre i billedet. Bagved går 3 børn.
Benzintanken hedder Rosneft. Russisk olie. På højre side står der et skilt med benzinpriser. 39 Rubler for en liter 95 oktan. Det svarer omregnet til 5 DKK. Det kan man vist godt leve med hvad angår benzinpriser når man er vant til priser i Vest – Europa.
Men selvfølgelig har man brug for lidt mere end det. Så der findes da også et jødisk kulturcentrum med synagoe og restaurant, udstillinger med videre.
Jødisk center i Moskva
Restauranten har servering øverst på tagterracen når vejret er til det.

Leave a Reply