Sochi er en russisk badeby i det sydlige Rusland. Men trods alt en by af en vis størrelse. Også i vinterhalvåret. Byen har over 300000 indbyggere og metroområdet er endnu større.
En by af denne størrelse har selvfølglig også brug for noget kultur. Og det bliver blandt leveret af vinter teatret. Man har ikke en decideret opera og ballet men tilgengæld en bygning der kan lidt af det hele.
Sochi vinter teatret
Ved siden af kan man se palmetræer da byen ligger i subtropisk klima.
Mange vil være bekendt med at Sochi var vært for vinter OL i 2014. Mange ved måske også at byen skal være vært for flere kampe ved FIFA Confederations turneringen i juni 2017 samt ved VM 2081 ligeledes i juni måned. Imidlertid er det teknisk set ikke i Sochi at disse mange sportsbegivenheder finder sted. Længere nede af kysten ligger der en anden by der hedder Adler hvor alle de olympiske anlæg befinder sig herunder det olympiske stadion hvor der skal spilles fodbold. Og ved Vinter OL fandt alle ski discipliner sted i bjergene bag ved Adler i Krasnaya Polyana og Rosa Huxhta. Sågar Sochi lufthavn ligger ikke i Sochi men i Adler.
Adler Sochi clear blue sky
Billedet er fra Adler med ryggen mod havet og hvor man kigger ind i landet hvor bjergene tårner sig op i det fjerne. De øverste toppe er dækket af sne det meste af året. Selvom bjergene ikke er så høje på dette sted. Man skal noget længere ind i landet for at finde de helt høje tinder som Mount Elbrus.
 

Leave a Reply