Så er den nye danske landsholds hjemmetrøje EM 2016 kommet. Trøjen skal i første omgang bruges i playoff-kampene mod ærkerivalerne fra Sverige d. 14. og 17. november, der skal sikre adgang til EM-slutrunden i Frankrig 2016. Derudover skal trøjen også bruges til VM-kvalifikationskampene til Rusland 2018.
Den nye Adidas Danmark hjemmetrøje er et kontroversielt design og dragten har da også fået en blandet modtagelse. De to forskellige røde nuancer har fået mange til at kalde det en kopi af Tyrkiets hjemmetrøje. Selvom det er Nike, der laver Tyrkiets trøje, må man erkende, at der er en stor lighed mellem de to designs.
Adidas har uden tvivl kigget tilbage i historiebøgerne og fundet inspiration til trøjen i den klassiske, all-time-greatest trøje fra 1986, der kickstartede rooligankulturen i Danmark. I udgangspunktet er det en meget god idé, men eksekveringen rammer bare ved siden af målet.
Dansk landsholds trøje 2015/17
Som de fleste måske husker, så var det helt særlige ved 86’er trøjen af den havde rød/hvide striber på den ene halvdel og dobbeltrøde striber på den anden halvdel. På trods af de mange detaljer, så skabte den alligevel en fantastisk symmetri i designet. Det er noget af det, der mangler i den nye EM 2016 trøje – detaljer. Den flotteste detaljer er i mine øjne de tre adidas-striber, der løber ned langs siden på trøjen. Det ser faktisk rigtig flot ud. Oppe i kraven er der syet teksten “En del af noget større”, som er DBUs slogan i disse år.
En af de ting, der har skabt en masse ballade i og på diverse medier, er shortsene. Af uransagelige grunde, har Adidas og DBU valgt at bryde med traditionerne og skifte de hvide shorts ud med røde. Det er en besynderlig beslutning og det får kun trøjen til at falde mere i baggrunden, at der ikke er hvide shorts til at skabe kontrast til sættet.
Danmark hjemmebane sæt EM 2016
Selv hvis DBU skulle rate den her trøje på en liste over det danske landsholds flotteste trøjer, ville de få svært ved at placere den i toppen. Trøjen er meget underspillet mangler i den grad detaljer. Det virker ikke til at 86’er præget er blevet ordentligt inkorporeret i designet. Det er som om, at man er stoppet halvvejs i processen.
Hvis vi kan få halvt så meget genialitet, som der blev præsteret i trøjen fra 1986, burde det være rigeligt til at bringe Danmark til EM-slutrunden i Frankrig.

Leave a Reply