Nu da vi hverken får et EM eller et OL i 2020 og ej heller et udvidet VM for klubhold ja så må vi jo nøjes med et amerikansk præsidentvalg som hovedbegivenheden. Om man så omfatter dette som en sportsbegivenhed eller ej er så en anden sag.
Men når man nu får en sådan tænkepause leveret ja så kan man jo ligesågodt udnytte den til noget nyttigt. Som for eksempel at reflektere over hvilke 5 landshold der har de mest ikoniske trøjer. Trøjen bliver jo nogle gange sat i scene af shorts og strømper så man kunne også udstrække det til at være hele sættet, uniformen så at sige. De fleste landshold har jo en traditionsbundet trøje/sæt der sjældent laves meget om på. I visse tilfælde er trøjen så ikonisk at den sågar antager et kælenavn. F.eks. Les Bleus om Frankrig med reference til den blå spilletrøje.

Brasilien går under navnet Canarinhas , de små kanariefugle, og har dette øgenavn vi den gul, grønne trøje. Den trøje flankeres af blå shorts og hvide strømper. Så er alle farverne fra flaget bygget ind.
los alba celestes
Argentina går under kælenavnet, alba-celeste, hvilket betyder de hvide og lyseblå. Dette er farverne i flaget og ligeledes farverne omkring floden La Plata med himlen og vandet. La Plata betyder sølv fordi vandet nogle gange kan være sølvlignende hvilket af praktiske årsager så er oversat til hvid i trøjeregi. Sorte eller mørkeblå shorts + hvide strømper fuldender den klassiske argentinske uniform fra den sydamerikanske fodboldgigant.
Gli Azzurri home kit
De azurblå italienere også kaldet Gli Azzurri må også anses for at have en af de mest klassiske uniformer af alle. Hvorfor Italien har en blå trøje og ikke noget med grøn, hvid, rød skal jeg ikke kunne sige. Bortset fra den hvide farve til shorts, som jeg kan være valgt som kontrast og uden relation til flaget ja så er der faktisk intet som helst der relaterer til det italienske flag. Men blå og Italien har alligevel en tæt forbindelse via fodbolden!
Orange Holland
Oranje – ja når orange dukker op ved man godt hvad holdet er eftersom Holland vel er det eneste hold overhovedet der optræder i en orange hjemmebane trøje i Europa. Typisk spiller Holland med hvide short og orange strømper.
Spanien kaldes La Roja, de Røde, men utroligt mange hold spiller i rødt så det er ikke noget særligt i sig selv. Tyskland spiller i hvidt men det gør England og USA også. NZ er ganske the All Blacks i rugby men i fodbold nøjes de med at være the All White.
Ireland World Cup 2002
Så valget på den 5. og sidste der kommer på listen bliver et hold der ikke klarer sig specielt godt rent sportsligt men som på mange måder ejer den grønne farve: Irland. I en VM sammenhæng er Mexico måske mere kendt for grøn, men i andre sammenhænge er der ikke meget grønt over Mexico mens Irland er den grønne Ø. Så vi holder fast ved Irland som dem der har mest ret til at lægge beslag på grøn som deres signatur farve.
Kroatien hjemme trøje - tern
Derudover bliver vi nok også til at få Kroatien hentet ind. Den ternede trøje er jo virkelig unik så de fortjener også en plads på listen der hermed på udvides fra 5 til 6 hold ))

Leave a Reply