Anmeldelse: Dortmund hjemme trøje 12-13

Af Sune Sørensen


Jeg voksede op med de legendariske refleksgule Dortmundtrøjer fra 90erne, og efter en årrække med mindre stilfulde og uinspirerende trøjer må jeg konstatere, at Dortmund i denne sæson spiller i en af de flotteste trøjer i mange år!

 

Dortmund hjemme trøje

 

Den nye BVB Borussia Dortmund trøje for sæsonen 12/13 blev offentliggjort d. 4 juli 2012. Oprindeligt spillede Dortmund i blå – og hvidstribede trøjer med et rødt mærke og sorte shorts, men siden 1913 har Die Schwarzgelben spillet i de traditionelle sorte og gule farver. Dette års spilletrøje er også skabt i den klassiske farvekombination, men på mange andre måder er trøjen nyskabende.

Det tyske firma Puma har afløst Kappa som tøjsponsor, og trøjen er lavet af 100% polyester. På venstre bryst sidder klublogoet med initialerne BVB 09. Det står for Ballspiel-Vereirn Borrussia 1909. Klubben blev dannet i 1909, og Borussia refererer til et lokalt bryggeri i Dortmund, som de 17 grundlæggere tog navn efter. Over logoet er der desuden to stjerner, hvor der i sidste sæson kun var én.

På højre bryst er der en sort Puma. Puma har også deres logo på begge ærmer. På maven sidder reklamen for Evonik, som har været hovedsponsor for klubben siden 2006. Det står skrevet med bordeauxrøde bogstaver med en elegant tynd sort kant.

Nederst på forsiden af trøjen ses et gråt mærke, som kan scannes. Mærket viser at trøjen er et autentisk produkt fra Puma og indeholder desuden et hjerte og en fodbold, der illustrerer firmaets kærlighed til sporten.

 

Dortmund Puma autenticitets mærke

 

Kraven adskiller sig også fra sidste års trøje, der ingen krave havde. Den er sort med to tynde gule striber og sidder rigtig godt på halsen. Kraven kan ikke foldes ud, da den er syet fast i siderne, men det er i mine øjne også med til at gøre trøjen speciel. Under kraven, på indersiden af trøjen, står der Echte Liebe, som er Dortmunds slogan og betyder ægte kærlighed.

 

Dortmund hjemme trøje krave Echte Liebe

 

Ærmerne er markeret med en sort kant, og i armhulerne er stoffet ekstra tyndt for bedre svedabsorbering. På højre ærme sidder Bundesligaens officielle tryk. Den øverste del af logoet er broderet med guldtråd og bærer nummeret 50, der henviser til at Bundesligaens i denne sæson fejrer 50 års jubilæum. I forlængelse af selve logoet, står der, at Dortmund er tyske mestre fra sæsonen 2011/2012.

 

Bundesliga Meister logo 11-12

 

På ryggen er trykket skrevet med sort. Trykket er nyt og utraditionelt indenfor fodboldverdenen og giver trøjen et fedt udtryk. I hvert tal i spillerens nummer er der desuden et klublogo nederst.

 

Dortmund hjemme trøje tryk

 

Den nye Dortmund trøje er utrolig stilfuld, behagelig at have på og sidder fantastisk på kroppen. Størrelsesmæssigt passer trøjen også rigtig godt, men man kan overveje at bestille den et nummer større end de t-shirts, man går i til dagligt, hvis man vil undgå at den skal sidde helt stramt.

Vidste du at:

Dortmund har vundet 8 tyske mesterskaber, 3 pokaltitler, Champions League 1997, VM for klub hold 1997 og en Cup Winners Cup i 1966.

Dortmund var det første tyske hold til at vinde en international titel med sejren i 1966.

Det først mål i Bundesligaens historie blev scoret af Friedhelm Konietzka fra Dortmund i 1963.

 

Dortmund ude bane trøje

Læs anmeldelse af Borussia Dortmund udebane trøje her!

 

Køb Dortmund trøjer her!

Klik her for at se Dortmund fodboldtrøjer

Leave a Reply