Hvor er det så the wheelers and dealers bor når de besøger Moskva ? Politik og business smelter sammen i Rusland som så mange andre steder og derfor er de store hoteller ikke i Moskva Citi der er business kvarteret. Nogle enkelte er omkring de traditionelle business hubs som Paveletskaya og Belarusskaya men de dyre helt tunge i klassen ligger i den anden ende af Tverskaya nemlig tæt på Kremlin og den Røde Plads.
På anden pladsen kommer ingen ringere end det almægtige Ritz Carlton hotel. Mens det endnu var nummer et i klassen af super hoteller i Moskva læste jeg en artikel i the Moscow Times der beskrev hvordan 80% af gæsterne på hotellet kom fra Central Asien. Dvs. lande som Kazakstan, Turkmenistan, Uzbekistan etc.
Ritz Carlton hotel Moscow
På trods af den ultra centrale placering få hundrede meter fra Kremlin er der stadigvæk en stor vej der skal krydses før man kommer til den anden side.
Men på den gode side af denne vej. Et stenkast fra Kremlin er der nu en ny og endnu mere luksuriøs spiller på markedet for ultra hotel luksus. Formentlig skal Sepp Blatter bo her sammen med Lars Løkke under VM 2018.
Four Seasons Hotel Moscow
Four Seasons hotel. Placeret i en gammel meget bastant bygning fra Sovjet tiden der har et enormt omfang finder man de absolut dyreste værelser i Moskva. Til gengæld er man så tæt man overhovedet kan komme på Kremlin. Måske er der en sammenhæng der . . .
Den bastante og meget firkantede bygning er svær at indfange med kamera da den fylder en hel blok. Jamie Oliver har også en restaurant i bygningen sammen med the usual suspects af high end luksus brands.
Four Seasons Hotel Moskva
En lind strøm af taxis passerer hovedindgangen så noget tyder på at det ikke er noget problem med at rekruttere gæster til den absolutte hotel oplevelse i Moskva. Mange kinesere er begyndt at rejse til Rusland. Nogle af disse gæster hører også til i den tunge ende hvad angår økonomisk formåen selvom de blot er regulære turister og ikke på business eller politisk besøg.
 

Leave a Reply