Anmeldelse af FC Barcelona rygsæk 2011/2012 – af JBV 

 

 

Som jeg har været inde på i mine tidligere anmeldelser af de tilsendte produkter, kan jeg godt lide når det klub-merchanside der primært er til hverdagsbrug, er en smule underspillet. Altså, at man ikke nødvendigvis bliver en omvandrende reklamesøjle. Det har muligvis noget med min alder at gøre – jeg er sidst i 20’erne – men det passer mig glimrende når disse sager er af lidt mere, skal vi kalde det rolig, karakter. I visse situationer er det en fornøjelse at kunne ligne et rent klubfarve-karneval, eksempelvis når man ser sit hold spille (og ikke mindst hvis man ser det på stadion!), men på arbejdet, på studiet eller ved fyraftensindkøb i Kvickly, er det fint at kunne støtte klubben på en lidt mere subtil måde.

 

 

FC Barcelona rygsæk 2011-12

 

 

Denne måneds produkt kører den subtile stil helt ud. Vi er så tæt på grænsen, at selv jeg begynder at synes det er tæt på at være i underkanten. Dog må jeg sige, at jeg alligevel er ret vild med denne rygsæk. Det er selvfølgelig svært for mig at vurdere, men mit bud er, at man nok er nødt til at være blandt “de indviede” for at lure hvad denne rygsæk er for en sag. Det eneste der direkte indikerer at vi har med FC Barcelona at gøre, er mærket de tre bogstaver, FCB, som er påsyet på taskens front. Men selv disse klubinitialer er så kringlede i designet (de er flettet ind i hinanden), at man måske ikke lige ville fange deres betydning ved første øjekast. B’et er sågar det eneste indslag på tasken der repræsenterer “blaugrana”; de to traditionsrige klubfarver i skøn forening.

 

På den måde er her tale om et meget stilrent design, som i mine øjne får det til at se mere “dyrt” ud end hvis det hele havde været blæst op i et anmasende netto-tilbudsavis-design. Det sætter jeg stor pris på, omend man måske godt kunne have sneget klubemblemet ind – bare i en ét-farvet udgave – et sted. Det er et forholdsvis modent design, når man tænker på hvad man støder på af fodboldklubbers merchandise i al almindelighed. Jeg må være ærlig og sige, at jeg nok havde foretrukket en anden font/skrifttype til de tre bogstaver, da den i mine øjne er en tand for vikinge/biker/tattoo-agtig. Det er dog ikke så slemt at det kommer til at afholde mig den mindste smule fra at bruge tasken.

 

Min yndlingsdetalje ved dette produkt er han, eller bærehåndtaget om man vil, der sidder øverst mellem skulderstropperne. Hér har de kræset for os fans, og placeret en enkelt tekstlinie fra klubhymnen, ‘Cant del Barça’. Der står ‘TOTS UNITS FEM FORCA’ – “vi er en forenet kraft”. Jeg nyder sådanne små, næsten usynlige detaljer, og det forstærker følelsen af at være “en del af klubben”, så at sige.

 

Selve tasken er naturligvis af mærket Nike, og lader til at være i glimrende kvalitet. Den er særdeles rummelig, uden dog at virke for monstrøs til hverdagsbrug, og der er samtidig rigeligt med mindre rum, til de småting (pung, nøgler osv.) man måtte have brug for at have med sig. Der er puder både i ryggen og på skulderstropperne, hvilket gør tasken god og behagelig at have på. Sidst men ikke mindst virker denne rygsæk som en yderst slidstærk sag.

 

Konklusionen bliver, at jeg overordnet synes godt om designet, og forventer at komme til at bruge denne taske en hel masse. Dog tvivler jeg på at den i lige så høj grad vil falde i de yngre Barça-fans’ smag, da den måske vil synes en tand for kedelig hvis man lige er startet i 2. klasse, og har lyst til at have stjernespillerne plastret udover det hele! Men for klubbens mere (ahem…) modne tilhængere, tror jeg den er et kærkomment indslag.

Leave a Reply