Anmeldelse af FC Barcelona 3. trøje 2011/2012 – af JBV

 

 Jeg havde bestemt ikke ventet at modtage denne trøje til anmeldelse, da en 3. trøje som bekendt forholdsvis sjældent kommer i brug i kampene, men ikke desto mindre glæder det mig at skulle skrive om netop denne.

 

FC Barcelona tredje trøje 10-12 grøn


 
 

Trøjen fungerede i sidste sæson som Barças udebanetrøje, og den sæson endte som bekendt med, at både det spanske mesterskab og Champions League-trofæet fandt vej til glasmontren på Camp Nous fine museum.

Derfor bringer denne trøje for mig, og mange andre culés, lutter glade minder frem, og det er mig således en stor fornøjelse at skulle skrive om den.

 

Med undtagelse af indeværende sæson har FC Barcelona gennem ganske mange år haft en tendens til at være dristige når det kom til farvevalg til udebanetrøjerne, og denne er vel næppe nogen undtagelse.

Jeg har altid små gættelege med mig selv inden de nye trøjer bliver offentliggjort, men dette tilfælde har nok været én af de gange, hvor jeg har været længst fra målet. Det var for det første svært at forudse, at trøjens primære farve ville være denne afart af mintgrøn, og derudover lå det heller ikke lige til højrebenet at klubbens traditionsrige farver også ville være så rigt repræsenteret, i form af den blå og røde “stribe” der er placeret øverst på forsiden.

 

Personligt blev jeg positivt overrasket. Om det var fordi vi kom fra de nærmest neon-laksefarvede trøjer som prydede Xavi & co. i sæsonen 2009/2010 skal jeg ikke kunne sige, men denne trøje gik rent ind hos mig. Det er muligt jeg er ene om det, men jeg fanger, grundet sammenspillet mellem mintgrøn, blå og rød, en retro-vibe fra denne trøje. Den minder mig om en cool tennistrøje fra 70’erne, og jeg nyder at den på denne måde skiller sig ud fra mange andre af tidens mere …skal vi kalde dem “forudsigelige”… fodboldtrøjer fra de større klubber.

 

Denne trøje er af Nikes glimrende DRI-FIT materiale, som sikrer glimrende ventilation – både i hverdagen og på træningsbanen eller i fitnesscentret. Sammenlignet med nuværende sæsons hjemme- og udebanetrøje føles denne dog en anelse stor i størrelsen, hvilket man lige skal være opmærksom på hvis man agter at investere.

 

På trøjens front finder vi naturligvis det klassiske klub-logo (som altid placeret lige dér hvor fodboldhjertet banker), og derudover var denne også den sidste udebanetrøje der fik fornøjelse af at bære Unicefs logo, som jo i denne sæson er forvist til trøjens bagside for at gøre plads til det yderst indbringende Qatar Foundtation-sponsorat.

Jeg har efterhånden vænnet mig til at se Qatar-reklamen på de nye trøjer, og er udemærket klar over at det gør en stor forskel for klubbens økonomi, men jeg kan nu ikke lade være at blive en smule nostalgisk ved gensynet med Unicef.

 

På bagsiden af trøjen, placeret i nakken, over rygnummeret, finder vi en aflang – og derfor mere iøjenfaldende end sædvanligvis – udgave af det catalanske flag, Seynera, med de karakteristiske gule og røde striber. Af andre særlige features kan nævnes, at klubbens slogan ‘Més que un club’ (“Mere end en klub”) er printet på venstre ærme, hvorimod højre ærme prydes af “la Liga Nacional de Fútbol Profesional”, i folkemunde “La Liga”,-s logo.

 

Min yndlingsdetalje er dog ikke en synlig én af slagsen. Det er derimod at der, på indersiden af trøjen – på bagsiden af klublogoet, er trykt teksten “Tots units fem força”, hvilket betyder “Vi er en forenet kraft”. Disse ord er efterhånden ved at være lidt af et ekstra-slogan for klubben, og stammer oprindeligt fra den officielle klubhymne ‘Cant del Barça’. Jeg elsker at der bliver gjort plads til disse små, lettere indforståede detaljer, som betyder noget for os passionerede fans der bærer trøjen.

 

Den samlede konklusion må blive, at denne spillertrøje er blandt mine absolutte yndlinge, både grundet designet og de minder der følger med den.

Leave a Reply