Berømte fans i Danmark: Lykke Friis fodbold og FC Bayern fan

Fodbold spænder vidt og både mænd og kvinder er optaget af denne sport. Nogle holder for sig selv hvilket hold eller hvilken klub de støtter mens andre er mere eksplicitte omkring deres klubtilhørsforhold.

Klimaminister og ligestillingsminister Lykke Friis er en af de der har et eksplicit forhold til sin interesse for fodbold og sin status som FC Bayern fan.

I et indslag fra Århus siger hun:

 

Hun lagde ikke skjul på, at Bayern München står hendes fodboldhjerte nærmere end enhver dansk klub. Med en tysk mor, skolegang i dansk-tysk skole og en komplet fodboldtosset bror var det helt oplagt for lille Lykke at overgive sig til spillet.

»Og i dansk-tysk skole var det jo enten Hamburger SV eller Bayern München. Det var de to hold, der var at vælge imellem. Og så blev det »Breitnigge« for mig,« fortalte Lykke Friis med henvisning til sammentrækningen af to legendariske Bayere tilbage i 1980erne: Paul Breitner og Karl-Heinz Rumenigge.

Det var dog en ferietur til München, der endegyldigt gjorde Lykke Friis til Bayern-fan.

»Det kunne også altid starte en debat, at man holdt med Bayern, i stedet for Liverpool ligesom alle de andre,« sagde ministeren.

Hun har ved to lejligheder mødt Franz Beckenbauer – Herr Bayern himself, Der Kaiser af tysk fodbold. Ved begge lejligheder spurgte Friis ham, om der godt kunne sidde kvinder i Bayerns bestyrelse.

»Første gang svarede han »Nein. Das geht wirklich zu weit!« (Nej, det ville være at gå for vidt, red.). Men anden gang, da jeg var blevet ligestillingsminister, spurgte jeg igen. Og da svarede han »ja, naturligvis«. Jeg tror nu mest, det havde noget at gøre med, at han havde fået en datter i mellemtiden. Og hun hedder selvfølgelig…Franzeska,« berettede Lykke Friis om sine møder med legenden Franz Beckenbauer.

 

Klik her for at læse hele historien!

Herunder ses ministeren i jubel formentlig over en Bayern scoring dog uden at bære trøjen.

FC Bayern fan Lykke Friis i fuldt vigør

 

Leave a Reply