Redaktionelt: FC Bayern tshirt Schweinsteiger 31

Af MM Sport redaktør M. Bager

Vi vil nu fra redaktionens side forsøge at give vores bud på en analyse af FC Bayern München t-shirt’en med Sebastian Schweinsteiger!

FC Bayern München. Kronjuvelen i den tyske fodbold halskæde. Den lysende stjerne over dem alle i stjernebilledet med de 18 tyske Bundesligaklubber. Bayern er dog på ingen måde skarpt poleret diament uden nogle ridser eller skår i overfladen. Tit og ofte udvikler events i og omkring klubben sig til rene farcer så man i Tyskland også tit referer til klubben som FC Hollywood eller det sydtyske galehus.

FC Bayern er en “Traditions Verein” og har en særstilling i toppen af det tyske fodboldhierarki. Men også indenfor klubben er der en tradition for skarpt hierarki og aktører med en særstilling. Og det er som regel ikke træneren der er øverst. Derimod har Bayern en tradition for meget stærke spiller personligheder. “Führung Spieler” eller “Leistung Träger”. Kongerækken af Bayern profiler indeholder blandt andre Beckhenbauer, Breitner, Rummenigge, Effenberg, Kahn og . . .  måske er en Bastian Schweinsteiger også ved at kandidere til at indtræde i rækken af førende FC Bayern spillere på og uden for banen.

Bastie er trådt i karakter. Har flyttet sig fra kanten og ind på midten af banen hvor han nu er bindeleddet mellem forsvar og angreb både offensivt og defensivt og på klub og på landshold. Et naturligt ikon for klubben eftersom han kommer fra en lille tysk i det sydlige Bayern. Udover et stort talent for fodbold var han også en lov styrtløber men måttet tilsidst vælge mellem de to sportsgrene. Han valgte fodbold bl.a. fordi i styrtløb skal man være nummer 1 for at komme til tops. I fodbold er der flere måder at triumfere på.

I FC Bayern bærer Schweinsteiger rygnummer 31. På det tyske landshold er han nummer 7. 31 fik han som ung spiller i klubben og har så valgt at beholde dette nummer efter han er blevet en etableret stjerne.

FC Bayern fan t-shirt’en som kan ses på billedet herunder og som vi skal diskutere i det følgende er i udgangspunktet sort. De fleste FC Bayern fan artikler er røde i grund farver og med lidt hvidt , guld , eller blåt som kontrastfarver.

 

FC Bayern spiller t-shirt Schweinsteiger 31

 

Imidlertid har man valgt med denne t-shirt at bygge den op omkring en sort grundfarve. Sort er tit en populær farve da snavs ikke ses så synligt og den giver en maskulin udstråling. Desuden kan ses være god som baggrund fordi den skaber stærk kontrast og dermed synlighed på de grafiske elementer den ellers måtte indeholde.

T-shirt’en her er altså en almindelig bomulds t-shirt i en god og kraftig kvalitet som kendes f.eks. fra Hanes. Men den er ikke specielt blød eller tyk i stoffet. Størrelsesmæssigt er den ikke lille i det. Den kan måske krybe en smule i vask men ellers er den “true to size”.

En grå variation af FC Bayern’s klublogo står som baggrund midt på trøjen.  Med et billede af Schweini henover. Schweinsteiger er i billedet i den seneste nye FC Bayern trøje 11-12 så t-shirt’en er yderst aktuel for denne sæson. Til venstre for atlet billedet er hans autograf og til højre hans nummer. Man forsøger altså at indbygge nogle centrale elementer omkring spilleren. Autografen et symbol hos fansene. Rygnummer ligeledes vigtigt kendetegn for en spiller. Herunder står det så med kraftig hvid skrift: SCHWEINSTEIGER. Man skal ikke være i tvivl om hvem det er der figurerer i billedet på trøjen.

Nederst til højre set forfra (til venstre set fra t-shirt bærerens synsvinkel) ses FC Bayern’s klublogo i de originale farver og med de 4 stjerne over der indikerer at vi her taler om deutscher RekordMeister.

1 stjerne for 3 mesterskaber | 2 stjerner for 5 mesterskaber | 3 stjerner for 10 og 4 stjerne for 20

Ingen anden tysk klub har mere end 2 stjerner.

 

The Bottom Line

Efter således at have introduceret konteksten omkring FC Bayern og historien af spillere i klubben samt gennemgået t-shirten kort skal vi så give en samlet vurdering af dette produkt.

Vi kan eventuelt prøve at vurdere den på forskellige parametre.

Pris. Med en pris på mellem 150 og 200 DKK. er den prismæssigt ikke dyrere eller billigere end andre grafiske t-shirts. Og det uanset om det fodboldrelateret eller i en anden sammenhæng. Denne pris er væsentlig billigere end hvad det ville koste at relatere til FC Bayern og Schweinsteiger via en spilletrøje der typisk ville koste op i mod 650 – 700 DKK. Nu er dette så ikke en officielt spilletrøje og ikke fra adidas så de to produkter kan ikke helt sammenlignes men rent prismæssigt virker det fornuftigt for kvalitet / pris.

Anvendelse. Bomuld kan godt bruges til sport selvom der måske kommer flere og flere svedfjernende og ventilerende tekstiler som clima cool og dri-fit i spil. Men ellers er det mere en fritidstshirt som passer til et par jeans om vinteren og et par shorts om sommeren. Den er klart mere underspillet end en fodboldtrøje. Man ser ikke på lang afstand at her går der en gut i FC Bayern tee. Så hvis man foretrækker det lidt mere anonymt er denne t-shirt fin.

Brand. Hvordan iscenesættes FC Bayern’s brand via denne fanartikel ? Den røde farve er meget underspillet i forhold til det normale. Om det er godt eller skidt kommer nok meget an på personen der skal bruge t-shirt’en’s præferencer. Ligeledes om en “spiller tshirt” er en god eller dårlig ide er lidt svært at generelisere omkring. Nogle vil nok foretrække kun at relatere til klubben FC Bayern som en enhed. Andre synes det er godt at gå det ekstra skridt og også involvere en af de førende spillere i produktet.

Samlet score på en skala fra 1 til 5 så kommer vi nok til at ligge på en 3,5. Noget ekstraordinært produkt er det ikke. Men en udmærket t-shirt der kan det man kan forvente og til en rimelig pris for denne type af produkt. Ja så kommer vil til at ligge på enten 3 eller 4 derfor scoren 3,5 redaktionelt 🙂

Leave a Reply