Hvilken klub har den største brand værdi blandt verdens fodboldklubber ?

Tja det har det engelske firma Brand Finance kigget på.

Klik her for at se info direkte hos Brand Finance!

Som sædvanligt er det Tordenskjolds tro soldater der ligger i toppen fra 1-15. Eneste outlier er nok AC Milan men de kommer nok også tilbage i top 15 i næste års udgave, nu da de er ved at finde melodien igen.

Årets vinder er imidlertid Real Madrid, med Man City og FC Barcelona også på podiet.

Real Madrid (adidas) har en brand value på 1,768 mia USD

Man City (Puma) ligger lidt efter med 1,539 mia USD

FC Barcelona (Nike) tæt på med 1,536 mia USD

Derpå kommer så fra 4 til 10:

Liverpool FC (Nike)

Manchester United (adidas)

Bayern München (adidas)

PSG (Nike)

Tottenham (Nike)

Chelsea (Nike)

Arsenal (adidas)

Fra 11 til 20

Juventus (adidas)

Atletico Madrid (Nike)

Dortmund (Puma)

Inter (Nike)

West Ham (Umbro)

Leicester (adidas)

AC Milan (Puma)

Leipzig (Nike)

Everton (Hummel)

Wolverhampton (Castore)

Altså store europæiske klubber fra de store ligaer på kontinentet + mellemstore klubber i England.

Fra 20-30 kommer vi så langt ned i rækkerne. Det er store klubber historisk og regionalt , men ikke klubber der aspirerer til at vinde titler og med kun sporadisk deltagelse i Champions League.

Schalke (Umbro)

Frankfurt (Nike)

Newcastle (Castore)

Leverkusen (Jako)

Leeds (adidas)

Aston Villa (Castore)

Napoli (EA7)

Ajax (adidas)

Roma (New Balance)

Sevilla (Nike)

Listen fortsætter til 50. Det eneste interessante mellem 31 og 50 er nummer 49 Flamengo (adidas) fra Brasilien. Eneste ikke europæiske klub. Der er heller ikke nogle tyrkiske eller russiske klubber på listen. Har Burnley (Umbro) som nummer 48 større brand værdi end Zenit St. Petersborg (Nike) eller Galatasaray (adidas) eller Corinthians (Nike) ? I givet fald må det være pga Ligaen og ikke klubben specifikt. Og i givet fald burde så samtlige 20 PL hold være på listen. Der er desuden også store argentinske klubber som Boca (adidas) og River (adidas) der heller ikke optræder.

Det mest overraskende er nok at intet hold fra MLS (adidas) er på listen. USA er verdens største økonomi og verdens største sportsmarked. Så selvom MLS er langt efter NFL eller NBA, MLB ja så er dammen så stor at man godt kunne forvente at klubber fra de store byer (markeder) kunne komme på listen. LA Galaxy, New York City etc. …………

Fra den Europæiske scene hvem er boblerne. ….

Spanien ? Valencia har nok potentialet men de er langt væk i øjeblikket. Sevilla er spillemæssigt det tætteste man kommer på en 4. magt faktor. Men Sevilla mangler mange andre ting og kommer derfor heller ikke rigtigt i betragtning. Bilbao er for snævert indrettet omkring Baskerlandet. Altså er vurdering at der ikke er noget spansk hold/klub på vej ind i Top 20.

Tyskland er et større land end Spanien. Økonomisk og befolkningsmæssigt. En del tyske klubber med stolte traditioner ligger imidlertid underdrejet pt. HSV, Schalke, Werder, delvist Gladbach. Altså er det nok svært at se nogen af disse rejse sig fra støvet og tordne op af listen. Leipzig er imidlertid et frisk pust omend ikke særligt elsker i Tyskland. Men de har et spændende koncept og kan måske lave noget interessant. Frankfurt fra Tyskland’s financielle hovedstad har typisk underperformet, men har måske noget interessant underopbygning. Så måske Schalke eller Werder kan lave noget da de nu er tilbage i 1. B eller måske Leipzig / Frankfurt kan fortsætte deres opadgående kurve.

I Italien har man store klubber i Rom med AS Roma og Lazio. Man har en stor klub nede sydpå i Napoli. Men disse klubber har svært ved at hamle op med giganterne fra det nordlige Italien. Den klub der nok er vokset mest i Italien er Atalanta fra Bergamo. Så måske en mindre klub hvis den bliver overtaget af professionelle folk med dybe lommer kan lave noget. Men ellers er det svært at se hvillen italiensk klub der for alvor skal bevæge sig op i rangeringen.

Fra Premier League må Newcastle United med Saudiske ejere helt klart have et meget stort potentiale for at komme i top 20. Det gamle storhold Aston Villa må også have et vist potentiale for at breake ind i top 20.

Frankrig er den næst-største øknomi i Europa efter Tyskland men har kun en virkelig top-klub i PSG. Marseille , Lyon , Lille, Toulouse. Ja kun med massive kapital tilførsler tænker man at nogen af disse klubber for alvor kan begynde at rykke i den hårde internationale konkurrence.

Så pladserne 16-20 for sæsonen 22/23 kunne se således ud:

West Ham United

Newcastle United

Aston Villa

Leipzig

Frankfurt (Schalke, Leicester)