Anmeldelse af 1992 retro landsholdstrøje

Af AØ

Det var næsten som at få pakke fra en kær gammel ven, da jeg modtog Hummels genudgivelse af den legendariske EM hjemmebanetrøje fra ´92. Hummel var trøjesponsor for det danske fodboldlandshold i perioden 1979 – 2004. Herefter overtog Adidas sponsoratet. De der er gamle nok til at huske den, uden sammenligning, største danske fodboldtriumf, må som jeg have et helt specielt forhold til netop denne trøje.

Trøjen er trykt med Flemming Povlsens nummer 9. Netop Flemming Povlsen var sammen med Laudrup brødrene og Peter Schmeichel, vel nok en af datiden mest populære danske fodboldspillere, og hvem husker ikke hans jubeltårer, da triumfen var i hus.

 

Design

Retrotrøjen fra Hummel er lavet i 100% polyester og er, som på originalen, lavet med Hummel vinkler integreret i vævningens mønster. I det hele taget er retroudgivelsen meget tæt på den originale udgave. Detaljer som den enlige plastikknap i halsåbningen, bolcher striberne på ærmerne og det centralt placerede 9 tal på brystet, er nøjagtige gengivelser. Eneste detaljer der mangler er det påtrykte DBU logo, der prydede originaludgaven, samt Povlsens navn der stod på ryggen over 9 tallet.

 

Paralleller til fortiden

I forhold til dette års landsholdstrøje fra Adidas er der tydelige paralleller til guldtrøjen fra ´92. Kraven har således den samme sorte kant og de hvide ærmer er et bevidst minde om den gamle trøje. På denne måde har Adidas sendt en cardeau til Hummels vindertrøje, på dennes 20 års jubilæum.

 

Samlet indtryk

Skulle jeg ønske mig en retrotrøje i originaludgave, ville jeg uden tvivl vælge EM trøjen fra 1992. Desværre er den ikke så nem at komme i nærheden af, så jeg må se mig tilfreds med at lufte denne flotte retrotrøje under sommerens EM.

Alt i alt en flot replika trøje, der også kan bruges til en omgang fodbold på græsplænen, da den er dejlig let og behagelig at have på.

  

 

Leave a Reply