Anmeldelse: Juventus vævet paradedragt

af MM Sport Juventus ambassadør Jesper Kirk

 

Juventus paradedragt forfra og bagfra

 

 

Parade:         substantiv, fælleskøn.

Bøjning:       -n, -r, -rne.

Udtale:         [pɑˈʁɑːðə]

Oprindelse: Fra fransk parade, af parer, ”klargøre, afværge, standse”.

                      Fra latin parare ”forberede, fremvise”

Betydninger:  Festligt eller højtideligt arrangement, hvor (uniformerede) personer er opstillet i formation eller marcherer med musikledsagelse, faner el. lign. Ofte til ære for en person eller en institution eller i anledning af en historisk begivenhed.

Bonus info: Den længste parade i verden er Marksmen´s Parade, som finder sted i Hannover hvert år under Schützen-festen. Paraden er 12 kilometer lang med mere end 12000 deltagere fra hele verden. Deriblandt mere end 100 bands og omkring 70 køretøjer. 

 

 Som det oprindelige latinske ord siger,

så lad mig straks starte med at fremvise denne paradedragt fra Nike og Juventus.

 

Juventus paradedragt i grå og sort

 

 

Kort fortalt: Nike dragt i 100% polyester. Lysegrå overdel. Mørkegrå bukser. 4 indvævede stoflogoer. Farvekontrast i indlæg. Sidelommer med lynlås i jakken. Bukser med opslag, snor i liv samt snor og lynlås i ben. Pris: 899,-

 

Lang fortalt: Denne paradedragt har jeg nu haft, prøvet og brugt i små 4 uger. På en skala mellem 1 og 10 får den et stort, rungende 10tal. Eneste minus, jeg har kunnet finde, er så lille et minus – og vel nærmere en personlig holdning og smagssag – at det ikke rettelig er et minus ved dragten. Jeg kunne godt have ønsket, at der også havde været lynlås lommer i bukserne ligesom i jakken. Det var den negative del ved dragten. De positive dele kommer her.

 

Farve: Normalt har jeg altid sværget til, at Juventus produkter skal og skulle være sort og/eller hvide. Men jeg må indrømme, at denne grå nuancerede dragt kommer til sin ret. Modsat helt sorte Juventus produkter, der godt kan blive/virke en anelse kedelige og dystre, er denne dragts farve mere lækker, glad, anderledes. Og modsat hvide Juventus produkter, der kan have en tendens til hurtigt at blive/virke beskidte og nussede, holder denne grå dragt farven selv efter flittig brug og vask.

 

Stof: Stoffet er virkeligt lækkert. Ikke for tykt. Ikke for tyndt. Nogle dragter kan være en anelse for tykke i stoffet, hvilket gør dem gode til afslapning på sofaen en søndag aften foran Canal+ og Serie A, men mindre gode til aktiv brug. Andre dragter kan være for tynde, hvilket omvendt gør dem gode til decideret sportsbrug som fx løb, men ikke særlig behagelige til almindeligt hverdagsbrug eller afslapning. Da denne dragt er en mellemting, fungerer den upåklageligt ved begge slags brug. Jeg har brugt den til afslapning, rengøring, pyjamas, løb, golf og lidt hobby fodbold. Ligeledes har jeg haft den på i både tørvejr og regnvejr. Og grunden til den høje score er fortrinsvist bedømt ud fra denne brug. Dragten er fantastisk at have på i alle henseender, vejrlig og aktivitet.

 

Design: De fleste dragter jeg igennem tiden har haft, set og prøvet har været skåret mere eller mindre efter samme skabelon. Firkantet udseende. Firkantet snit. Firkantede ærmer og firkantede ben. Denne dragt er anderledes. Den virker nærmest en smule faconsyet og derudover har både jakke og bukser et vævet udtryk og mønster bagpå. Dette sammen med diverse detaljer (se nedenfor) og de 2 nuancer af grå gør, at dragten ikke virker kedelig og monoton, men derimod spændende, anderledes, fornem. Man får næsten lyst til både at røre og hoppe i den, når man ser den første gang.

 

Størrelse: Der er ikke så meget at sige til størrelsen. Jeg har haft en størrelse small, som jeg vil kategorisere som en stor small eller lille medium. Hellere en anelse for stor end for lille.

 

Pasform: Selve dragten sidder godt, dels pga. stoffets tykkelse eller mangel på samme, men i lige så høj grad pga. stoffets kvalitet. 100% polyester i et let og vævet materiale gør den let og lidt elastisk. Derfor sidder den rigtig godt til uden at den strammer på nogen måde.

 

Detaljer: Dragten indeholder flere detaljer, der også fortjener en kommentar. Syninger på både arme og ben, der bryder det ensartede udtryk. Selve logoerne (både fra Nike og fra klubben) er i en lækker kvalitet. Juventus logoerne i sort og hvid i 2 forskellige størrelser (ikke for store, ikke for små) og Nike logoerne i rød på både jakke og bukser er påsyet stof. Derudover er der detaljen med lynlås og opslag i benene på bukserne. Dette giver en ekstra dimension ift. Indendørs brug eller brug i solrigt, varmt vejr. De kan også bruges som knickers! Den sidste detalje jeg vil nævne, er den detalje, jeg lagde mærke til, straks jeg åbnede posen. Jakkens gennemgående lynlås er modsat alle andre dragter, jeg har set, ikke snorlige op og ned. I stedet er den skåret en anelse skråt, på tværs, med en lækker stoflignende klap hele vejen op til at gemme lynlåsen bag. Dette giver lige dragten et mere eksklusivt look. Måske deraf navnet. Paradedragt.

 

Juventus jakke overdel Juventus logo Juventus jakke Nike Swoosh
Juventus jakke lynlås  Juventus jakke lommer  Juventus jakke ryg
 Juventus bukser  Juventus bukser søm  Juventus bukseben
 Juve buks set bagfra  Juve bukseben åben  Juventus bukser med snor

 

 P.S.

Hvor er det dog ærgerligt, at firmaet/klubben ikke kan finde ud af

at putte et så lækkert produkt som denne paradedragt i en lige så lækker indpakning.

– i stedet for en simpel plasticpose burde den serveres og præsenteres i en fornem og fin gaveæske.

 

Leave a Reply