Konkurrence: navngiv en serie fodboldstøvler og vind et par!

 

MM Sport’s ambassadør program startet i august 2011 er stort set ved vejs ende. Et par enkelte bidrag mangler men ellers er det et afsluttet projekt. Et spændende projekt der gav en række indsigter af både positiv og negativ karakter men som på mange måder var yderst lærerigt!

I forlængelse af ambassadør programmet åbner vi nu for en konkurrence der vil arbejde videre med nogle af de samme ting der blev bragt op via ambassadør programmet. Konkurrenceformatet vælges denne gang over den faste udnævnelse for dermed at give flere mulighed for at deltage og for at sørge for at dampen holdes oppe da tidshorizonten bliver langt kortere. Vi snakker her om cirka en måned varighed.

En anden indsigt der kom frem via ambassadør programmet er, at mange gange er det folks personlige beretninger og oplevelser der er det mest interessante. Så vi prøver at inddrage dette perspektiv sammen med konkurrenceformatet.

Hvordan deltager man ?

Man indsender sin besvarelse pr. email til info@mmsport.dk – skriv “konkurrence” i emnefeltet.

Besvarelsen består af 2 dele. Man besvarer 3 spørgsmål angående fodboldstøvler generelt.

Anden del består af at foreslå en alternativ navngivning af mindst 2 serier af fodboldstøvler fra adidas og/eller Nike.

Lad publikum lære fra dig derved, at du besvarer 3 spørgsmål angående dit forhold til fodboldstøvler. De bedste besvarelser vil blive publiceret løbende på bloggen.

Spørgsmålene lyder:

1. Hvad er det bedste par fodboldstøvler du har haft ? og hvorfor ?

2. Hvis du skulle give Nike / adidas et godt råd til forbedring af en given fodboldstøvle, hvad skulle det så være ?

3. Hvad er det vigtigste kriterium at gå udfra når man køber støvler ?

-Design

-Spillerne der bruger støvlen

-Vægt

-Holdbarhed

-Pasform

-Godt spark / go’ boldbehandling

-andet . . . .

(pris er med vilje ikke medtaget da det økonomiske selvfølgelig betyder noget men ikke siger ret meget om støvlen i sig selv).

Når du så har besvaret disse 3 spørgsmål følger hovedopgaven.

Navngivning af mindst en serie af Nike / adidas fodboldstøvler. Kan være 1 x Nike eller 1 X adidas.  Kan også være mere end 1 omend man ikke dermed får flere points automatisk. Hvis man bare laver en enkelt homerun med at finde på en virkelig go’ navngivning af en enkelt serie ja så er det langt mere værdifuldt end 5 middelmådige bidrag.

Hvordan navngiver man forskellige produkter indenfor sport og andre brancher ? Tja der findes nok en række forskellige måder at gøre det på.

Her kommer der en række ord der gerne associeres med produkter. De kan bruges som inspiration eller ignoreres totalt.

Control – Executive – Fusion – Hybrid – Turbo – Go – 1,2,3 – A,B,C – high – large – play – i – basic – core – classic – mini – match – air – vapor – pro – elite – speed – training – power – talent – standard – economy – 1.2  - 0 – 60 – 90- 180 – 360 – agua – light – super light – superior – de luxe – business – limited edition – heat – fire – inifnity – neutral

etc. Mange flere findes helt sikkert men da det er umuligt at opliste samtlige nøjes vi med denne liste.

Så hvis man tager Nike Mercurial serien.

Ja så er den bygget op på følgende måde:

Alle støvler hedder Mercurial.

Derudover har hver støvle et yderligere navn så man kan skelne dem internt i serien.

Mercurial Vapor

Mercurial Glide

Mercurial Victory

Mercurial Miracle

[Mercurial steam]

[Mercurial SuperFly]

De sidste 2 er enten udgået eller reserveret særlige udvalgte forhandlere og behøver derfor ikke indgå.

Det næste der sker at der kommer et tal på.

For eksempel: Nike Mercurial Vapor VIII

Altså produktet er fra Nike – serien hedder Mercurial – produktet hedder Vapor og det er version nummer 8 af vapor støvlen.

Tilsidst bliver man så informeret om hvilken type af støvle der er tale om: FG = firm ground eller en støvle til en fast græsbane. Kunne også være AG for artificial grass eller SG for soft ground – TF = turf eller grus – IC = indoor court eller indendørs + muligvis et par andre modeller.

 Det bringer os så frem til et sådant varenavn: Nike Mercurial Vapor VIII FG

Det kunne også være Nike Mercurial Victory III AG hvor man så kun er kommet til tredje generation.

Forbrugeren har muligvis visse problemer med at se forskellen på Miracle og Victory samt lige hvad der er sket med II og III.

FG , AG , TF er attributter ved selve støvlen og derfor lidt lettere at håndtere. 

Men hvordan kunne man navngive disse støvler alternativt ? 4 styk med en smule forskellig opbygning og i 4 forskellige prisklasser med et navn mercurial der ikke sådan er særligt intuitivt eller nærliggende at forbinde med en klasse af fodboldstøvler. Men måske meningen hos Nike var at finde et ord der ikke blev brugt meget i sammenhæng med andre produkter og så gøre det synonymt med deres egen linie af fodboldstøvler . . . 

 

Hos adidas har man flyttet navnet fra letvægtsmodellen F50 fra adidas tuneit til nu blot at være F50. Det er formentlig ikke nogen tilfældighed at der er en hurtig sportsvogn fra Ferrari der også hedder F50. F50 fodboldstøvlen fra adidas er jo netop en letvægter og en støvle der gerne skulle give spilleren et hurtigt antrit og masser af fart i fødderne. 

Men der stopper processen jo så ikke. Efter F50 der er en slags overordnet betegnelse for serien skal vi også vide at der er tale om modellen adizero.

Derpå kommer der så TRX hvilket er traxion og en særligt adidas patenteret ydersål.

adidas F50 adizero TRX

Næste i rækken bliver så FG som heldigvis er en standard betegnelse indenfor industrien og derfor både kan benyttes af Nike , adidas mv. og betyder firm ground altså til en fast græsbane.

Så er der materiale LEA for leather (læder) og SYN synthetic (syntetisk eller kunst materiale)

adidas F50 adizero TRX FG LEA og med den digitale støvle via projektet med micoach kan man så også fortælle at støvlen har denne egenskab og så hælde det på tilsidst. 

adidas F50 adizero TRX FG LEA miCoach

Og det var så blot en enkelt model. Med 7 led i navnet der alle indeholder en eller anden form for information men hvad man ikke ligefrem kan kalde simpelt eller enkelt.

Der findes jo så også en adizero Prime der er den ultimative støvle + take downs som F30 , F10 og F5.

Der alle kommer i forskellige versioner med hensyn til knopsystem TF, HG, AG , SG , FG etc. og også i forbold til hvorvidt de kommer med miCoach eller om der er mulighed for at indsætte en speedpod i støvlen.

 Alt i alt en fantastisk mængde af muligheder. adidas benytter sig af tal systemet til at navngive de enkelte modeller indenfor F50 serien. Dette gør det en smule lettere at kende forskel på de forskellige versioner i hierarkiet omend det ikke fortæller meget om hvad forskellen er præcist på en F5 og en F10 ?

Hvorfor TRX skal med forekommer som lidt af en gåde da det ikke på nogen måde er den eneste teknologi der indgår i støvlen. For de fleste forbrugere har denne information formentlig ikke nogen særlig forrang vis a vis andre tekniske detaljer.

 

 

 

Leave a Reply