Nike CTR360 Libretto II – grusbanens  elegante slider

 

 

Kalenderen hvisker med kold, klam ånde januar, og Kong Vinter frostbider græsbanerne. Alligevel kryber fodboldfolket inden længe ud ad hi og søger mod opstart på grusbanerne rundt om i det ganske land; ofte med de gamle, slidte græsstøvler under armen. Nikes grusbanemodel CTR360 Libretto II tilbyder sig i den forbindelse som et robust og billigt alternativ. Jeg og min faste makker har testet dem på en bane af tvivlsom kvalitet, som er så utaknemmeligt karakteristisk for denne årstid.

 Fodfæste og boldkontrol er de primære features, som Nike har lagt vægt på med denne støvle til 400 kroner i vejledende udsalg. Derfor har det naturligvis også været fokus i vores test.

 

Libreto CTR360 grusbanestøvler

 

 

Fodfæste: Nike har udviklet et system med forskellige bredder af slidstærke gummiknopper. I midten af sålen er de runde, mens de langs sålens yderkant er aflange. Vi testede, om det havde en effekt på afsæt og retningsskift på et tørt, blødt, løst grusunderlag. Støvlen viste gode takter i afsættet, hvor der dog enkelte gange var tendens til at glide en smule på indersiden. Ved retningsskift var tendensen den samme. På dette underlag havde de gamle græsstøvler ingen problemer.

 

Libretto grusbane støvler knopper

 

 

Sammenligningen er dog muligvis urimelig, da græsbanestøvlerne med længere knopper netop er bygget til at bide sig fast i et blødt underlag. Til gengæld giver grusbanestøvlernes flere og fladere knopper og dermed større trykflade en stor fordel på en plan, frosthård bane. Her er grusbanestøvlerne standhaftige Stampe, mens græsbanestøvlerne er Bambi på glatis.

 

Libretto skosnude

 

 

Kontrol: Hvad angår boldkontrol, har Nike forsøgt sig med forskellige tiltag. På indersiden af skoen har de placeret dels en blød gummiplade, der skal stoppe spin i skruebolde, dels en hård plade, der skal hjælpe med hurtige afleveringer. Begge dele har vi testet. Skrueboldene klarede støvlerne uden anmærkninger, men det gjorde de gamle græssutter også. Så om de har en reel effekt, må stå hen i det uvisse. Med hensyn til de hurtigere afleveringer afhænger det vist alene af støvleførernes kvaliteter. Eller mangel på samme.

 

Nike Libretto CTR kontrolpude

 

 

Omkring indersiden bemærker jeg dog, at den i forhold til andre ofte klodsede grusbanemodeller har en temmelig kurvet svang. Ikke alene er det elegant, det giver også en tættere kontakt mellem bold og fod og tilbyder dig fin kontrol. Snørrebåndssystemet er desuden drejet indad, så det efterlader et stort, frit område med smidigt kunstlæder på forreste del af støvlen. Kræsne teknikere får fuld bevægelighed, og sarte sjæle vil glædes over god komfort for tæerne.

 

Libretto inderside

 

 

En grusbanestøvle er dog mere end blid boldføling og solidt fodfæste. Slidstyrke er en afgørende faktor på det raspende sandpapirsunderlag. Om støvlen kan klare sig i det lange løb kan denne test ikke afgøre. Men efter flere grussæsoner i græsstøvler, hvor grus og frost gang på gang har høvlet knopper af og flået læder op, skal der ikke meget til for at vinde denne kategori. Nike CTR369 Libretto II har blandt andet ekstra syninger om forfoden og en forstærket gummiydersål, der uden at hindre ens touch beskytter tåen. Til den lave pris er støvlerne med deres fine greb, yndefulde smidighed og hårdførhed en udmærket erstatning for de udtjente græstravere.

 

CTR 360 libretto grusbanestøvler

 

 

 

 

 

Leave a Reply