Autentisk Liverpool hjemmebanetrøje 2011/12.

 Af LFC ambassadør Casper Hagen

Det allerførste indtryk man får, når man modtager Liverpools nye autentiske hjemmebanetrøje trøje fra Adidas er, at her er kræset for detaljerne. Trøjen bliver leveret i en stor rød æske med to ”låger”, og når disse låger åbnes, åbenbarer der sig en hjemmebanetrøje fra Liverpool. Billeder bl.a. fra Anfield, Shankly Gates og den berømte Liverbird fuldender billedet og sanserne.  Det historiske vingesus er virkeligt til at føle på, og man er ikke i tvivl om, at her er tale om en af klodens mest vindende klubber. Det er virkeligt gennemført og stilsikkert. Adidas beskriver ligeledes trøjen i æsken, som èn firmaets mest dynamiske trøjer, de nogensinde har leveret til klubben.

Et lille kuriosum er, at der med i æsken følger en lille vimpel, som er lavet af en brugt spillertrøje fra sæsonen 2009/10. En sjov detalje, der fuldender billedet. Alt i alt et meget flot førstehåndsindtryk.

 Liverpoolfans der i forvejen ejer en replica, kan nok ikke med det blotte øje se forskellen. Der er også anvendt samme stof på forsiden og ryggen af trøjen som på replicaen. Udseendet er i øvrigt en genganger fra Adidas’ bud på en udebanetrøje sidste gang klubben blev engelske mestre, i 1990. Der er nemlig tydelige kvadrater /romber vævet ind i stoffet, hvilket gør den blank og strålende at se på. Dertil er trøjen krydret med guld pyntekanter på ærmer og på siden af trøjen, ligesom halsen er rund og rød. De klassiske hvide Adidas striber på skulder og ærmer er i denne udgave påtrykt. Derudover sidder sponsorlogoet fra Standard Chartered skrevet med diskrete bogstaver midt på brystet.

Den store forskel på denne trøje og replicaen er det anvendte TechFit materiale i siderne og på ærmerne. Techfit er et materiale der består af 80 % polyester og 20 % elastan, hvilket gør, at huden kan ånde bedre og sidder mere tæt til kroppen i forhold til replicaen. Den autentiske trøje er den spillerne har på til kampene, hvilket selvfølgelig gør den lidt mere spændende og autentisk end replicaen.

Liverpool tech-fit autentisk hjemme trøje 2010-12

 

Liverpools anfører Steven Gerrard udtrykker på promovideoen for trøjen, at han ville vælge en størrelse større end normalt, og det udtrykker det egentligt meget godt. For vælger man at købe en autentisk hjemmebanetrøje, skal man som minimum vælge en størrelse større en normalt. Trøjen er meget stramtsiddende, nærmest ”slimfit”, som jo også er oppe tiden med hensyn til modetendenser. Denne detalje skal man som bruger lige være opmærksom på.

Ingen tvivl om, at er her der tale om en trøje, der skal anvendes til sport eller et rent samlerobjekt, for såfremt man kun skal have en trøje på som supporter til kampe eller lignende, vurdere jeg, at det er rigeligt med en replica. Men har man først haft trøjen med TechFit på, er der ingen tvivl om, at kvaliteten er bedre, den er ganske enkelt mere lækker at have på. Den vejer også 20 gram mindre end replicaen, men det er dog en detalje ingen vil lægge mærke til.

Prisen adskiller sig også væsentligt, for når man betaler omkring 500 kr. for en replica, skal man smide 1299,- kr. for en autentisk trøje. En meget stor prisforskel og umiddelbart virker det voldsomt.  Men der er tale om et produkt i meget høj kvalitet, det er der ingen tvivl om.

Alt i alt er der tale om en Liverpool trøje, som med kassen den blev leveret i, er et oplagt samlerobjekt, og for sportsudøvere vil den også føles anderledes at have på, end replicaen. Men om det er den store prisforskel værd, må være op til den enkelte køber at vurdere.

Casper Hagen

Liverpool ambassadør 

 

Leave a Reply