Anmeldelse: Liverpool hjemme trøje Lange Ærmer 10-12

Af MM Sport LFC ambassadør Peter Brix

 Ambassadøren har tidligere på sæsonen anmeldt Liverpools kortærmede spilletrøje med tryk og mærker. Nu har han fået til opgave at sammenligne korte ærmer med lange, mærker med ingen mærker, tryk med ingen-tryk. 

 

Liverpool hjemme trøje Lange Ærmer 10-12

 

 

Den langærmede trøje er – ligesom den kortærmede – en fed fodbold-trøje. Forskellen består udelukkende i de lange ærmer, der har Adidas’ striber og en god længde, også selv om man har lange arme.
Lidt trist er det måske, at trøjen har et særligt ”felt” til at sætte ærmemærkerne; feltet har en tendens til at pose en lille smule og bryder samtidig de hvide striber på armene, hvilket er lidt ærgerligt. Det giver indtrykket af en udeladelse, hvis ikke der er mærker på – synes jeg. Det er selvfølgelig en smagssag, men på denne trøje virker ærmemærker vigtige, faktisk så vigtige, at ambassadøren vil få eftermonteret både navn og mærker på sin trøje.
Striberne på ærmerne går ned til omkring håndleddet, hvor en asymmetrisk, rød elastik sørger for, at ærmet sidder til. Jeg kan godt lide måden, det gør ærmerne lidt specielle på. Stoffet på ærmerne er mere afdæmpet og uden indlagt mønster i vævningen, hvilket gør at trøjens bryst- og rygstykker er klart blankere end ærmerne. Det gør også, at trøjen ikke ser ud som om, den er syet af stof fra et overskuds- Hummel-lager fra 1982; alt med måde, som man siger.

Den langærmede trøje er et rigtig godt alternativ til den kortærmede i et klima som det danske. Den er nemmere at bære om vinteren med en t-shirt under og det er her om efteråret lækkert med lidt mere trøje. Til gengæld er listen over spillere, der rent faktisk spiller med lange ærmer, selv når det er koldt, ret kort i Liverpool, så det kan være vanskeligt at få en replika, hvis lige du kan se på tv eller fra lægterne.
Man kan sige, at trøjen måske er ”lidt mindre” spilletrøje end den kortærmede; de korte ærmer er for mig mere en kamptrøje end den langærmede, som til gengæld har charmen ved at være mere en rigtig trøje. Derfor er en mulighed da også at få trykt eget navn på trøjen, og bruge den mere som fan-trøje, hvad den bestemt ville være fed til. Men nu er Captain Fantastic jo selvfølgelig tilbage…

Men sammenligner jeg den kortærmede og den langærmede, og ’med mærker og tryk’ med ’uden mærker og tryk’, vil jeg klart anbefale i hvert fald mærker og tryk. Hvilken af de to trøjer, der er bedst, det er næsten hip-som-hap, så længe der er tryk på.
Hvis klædeskabet pludselig og under ulykkelige omstændigheder skulle være tomt for Liverpool-trøjer og jeg skulle starte ’samlingen’ forfra, ville jeg nok købe den kortærmede. Men som supplement til et allerede overfyldt skab, der manglede den langærmede faktisk – og den har siden vist sig at være en kærkommen tilføjelse.  

Leave a Reply