Anmeldelse: Liverpool retro trøje!

 

Liverpool replica

Gennem tiderne har Liverpool været èn af verdens store fodboldklubber. Og supporterne til de forskellige klubber har købt deres trøjer som symbol på deres hengivenhed. Og dette er selvfølgelig også tilfældet med Liverpool FC, der som alle andre klubber igennem tiderne, har skiftet hjemmebanetrøjer og udebanetrøjer i en lind strøm. Og når klubben, som Liverpool FC, har gennemgået en speciel succesfuld periode, så er det også oplagt at genproducerer en trøje fra fordums tid.

Denne trøje går som fod i hose ind i ovenstående begrebsverden. Liverpool var altid med helt fremme i mesterskabsstriden, og da de introducerede denne sølvgrå udebanetrøje, viste de også, at de på daværende tidspunkt var helt fremme med design. At manageren oven i købet hed Kenny Dalglish på det tidspunkt, gør jo ikke nostalgien mindre i produktet. Også en af Liverpools største spillere gennem tiderne, John Barnes, var en nøglefigur i den tid hvor navnet Liverpool Football Club var lig med succes.

 

Liverpool retro away shirt 88-89

 

 

Det var Adidas der i sin tid lavede trøjen. Men det er ikke Adidas der har lavet retro trøjen i den udgave der er blevet tilsendt mig, det er klubben selv der har lavet en serie af retrotrøjer. Og at det ikke er Adidas, giver sig udtryk i de manglende tre traditionelle striber langs siden. Der er kun èn stribe, og det virker umiddelbart lidt tamt ved førstehåndsindtrykket. Men det opvejes klart, når man går lidt tættere på trøjen.

Trøjen er en klassisk fodboldtrøje, med det lidt tunge stof som alle fodboldtrøjer var lavet af i firserne. Selve stoffet er stribet i to grå kontraster, hvor der indvævet den berømte Liverbird ned langs striberne. Midt på brystet ses Liverpools daværende sponsor, Crown Paints i rødt velourtryk, mens der over hjertet på trøjens venstre side af brystet ses det daværende logo. Dette logo var helt nyt på daværende tidspunkt, idet man nu så Liverbirden inde i et skjold med teksten ”Liverpool Football Club” under. Halsen er rund med en overlappet samling under halsen. Halsen er rød med en tynd grå og hvid stribe indlagt, matchende striberne langs ærmerne.

 

Liverpool retro away shirt 88-89 back

 

 

Trøjen er et oplagt valg for Liverpoolfans, der selvfølgelig har oplevet den periode i klubbens historie. Min begejstring for trøjen var behersket i starten, men som tiden gik, og jeg vænnede mig til det lidt specielle look, blev jeg mere og mere glad for trøjen. Den minder mig om de gode gamle dage, hvor Liverpool var for gode til at komme på Tipskuponen når de spillede på Anfield, og for en Liverpoolfan som mig, var det gode tider. Det er en typisk fritidstrøje som man bærer for at vise sine, her utraditionelle, farver. Trøjen vinder klart ved nærmere bekendtskab, og den har en høj stjerne i mine efterhånden mange fodboldtrøjer fra klubben.

 

Casper Hagen

Liverpool ambassadør

 

Leave a Reply