Olympique Lyonnais en Avignon


Før sist forsendelse fra Mmsport fikk jeg valget mellom Marseille og Lyon. Jeg valgte sistnevnte. Forskjellige grunner til dette. Lyon er laget jeg kjenner bedre til. Jeg bor for tiden i Sør-Frankrike, nærmere bestemt Avignon. ALLE her har Marseille utstyr i en eller annen form, virker det som. Klistermerke på bilen, sekk, jakke, penn, treningstøy… Går du ut på gata, kommer Olympique Marseille til å slå imot deg så det synger. Går du på julemarkedet, ja, så henger det Marseille trøyer for salg der også. Dessuten skal jeg være så overfladisk at jeg innrømmer; Ja, jeg synes Lyon trøya ser bedre ut. Så hva skjedde, når jeg bestemte meg for å teste denne ute blant folket…?

 

Lyon hjemmebane trøje 2011-12

 

En lærer-kollega var ikke overrasket over å se meg i Lyon farger. Henholdsvis advarte han meg om at jeg måtte være forsiktig. Videre innrømte han at han var letta over at det ikke var Paris Saint-Germain trøye jeg gikk ikledd, det ville vært hakket verre. Uten at jeg vet for mye om det skal det være særs stor rivalisering mellom PSG og Marseille, og en slik drakt kunne fått meg i bråk. (Dette var jo noe som ble diskutert før jeg fikk tilsendt Lyon drakta også, om den kom til å tiltrekke meg negativ oppmerksomhet.) Avignon har lite tro på sitt lokale fotball-lag, Arles-Avignon, som for øvrig var oppe i Ligue 1 i fjor. Fotballhjertene deres blør lyseblått.

 

Lyon hjemme trøje 11-12 klublogo

 

 

Om det ikke har kommet tydelig nok fram i tidligere innlegg fra meg; jenter i Avignon er skikkelig jentete. De går rett og slett ikke i fotball-trøyer. Etter å ha snakket med flere har jeg fått høre at om jeg vil se jenter ikledd klubbfarger må jeg gå på fotballkamp. Greit nok.
For min del har jeg fått litt oppmerksomhet før, da jeg har gått i Real Madrid, Liverpool, Manchester United og Arsenal trøyer/supporter utstyr på gata, men ALDRI så mye som da jeg hadde på Lyon skjorta. Gutta stoppa for å stirre, de pekte, hvisket og smilte eller stirret i vantro. Jentene himlet med øynene. En liten stund føltes det nesten som om jeg hadde to hoder. De varierende reaksjonene var underholdene nok i seg selv.

På postkontoret ble de ansatte oppmuntret til å slå av en lengre prat med meg om fotball, og klagde over overbetalte franske fotballspillere i Tyskland, uten at jeg trenger og nevne navn. De var derimot imponerte over trøya men skuffa over at jeg ikke hadde navn bakpå. (Hvorpå jeg noe tafatt svarte «I would, but Benzema already left for Madrid…»)
Det er akkurat slike møter som gjør det morsomt å gå med fotballdrakter/supporter utstyr ute blant folk. De føler at de kjenner deg, eller vil slå av noen ord om sporten.

Avslutningsvis kan jeg fortelle at Lyon drakta levde opp til forventningene mine. Den ser like bra ut i virkeligheten som på bilder. Adidas-linjene nedover armene er blå, du har en blå og rød stripe over brystet med to løver en nyanse svakere; en lekker detalj. Adidas logoen er midt på, og Lyon klubb-emblemet påsydd over hjertet. Under har du navnet på sponsor «Everest Poker» i blått. Kragen på halsen og kanten på armene er også rød og blå, og i nakken har du en liten gull løve. Resten av drakten er hvit. Lik alle Adidas trøyer har den «Climacool» systemet, og tøy som puster under armene/på skuldrene.
Lyons hjemme-trøye er elegant, rett og slett.

 

 

Leave a Reply