Real Madrid udebane trøje 13/14 i et mode perspektiv

Interviewer er Kjersti Beate Solbakken

I anledning av anmeldelsen og lanseringen av de nye draktene har jeg snakket med Magnus Ra, Tiger of Sweden ansatt, moteekspert og tidligere PMN skribent Andreas Aguilera.

Først ut er Magnus;

Hva synes du om årets fargevalg, og gjennomgangstemaet ‘oransje’?
– Nå var jo fjorårets keeperdrakt oransje og det så jo bra ut. Når det gjelder fargen får man jo fort assosiasjoner til Katalonia og det er jo ikke helt ønskelig. Samtidig må det sies at jeg synes drakten vår ser bedre ut enn Barcelonas oransje fra fjoråret(da iforhold til vår 3.drakt). Hjemmedrakten synes jeg ser meget bra ut med, spesielt de grå, oransje og svarte stripene rundt kragen.

Hva med den blå bortedrakten? Hvilke detaljer stikker seg ut?
– Den blå bortedrakten er jo klassisk og har vært brukt før med stor suksess. Det første som slår meg med den drakten er Ruben de la Red. Det var vel sist vi hadde blå bortedrakt. Jeg ser at mange har dratt assosiasjoner til Chelsea og jeg kan se likheten, men mener fremdeles at vår har flere detaljer og dermed mer gjennomført.

 

Real Madrid ude drakt blå

 

Hvilke av sesongens drakter liker du best?
– Jeg synes andredrakten er den fineste av de fire alternativene med hjemmedrakten på andreplass og keeperdrakten på tredje. Den oransje drakten synes jeg ikke er så veldig fin men kommer nok til å vurdere å kjøpe den da det mest trolig ikke kommer til å bli en slik farge igjen på en god stund. 

 

Andreas bidrar med et bredere perspektiv, da mote er hans ekspertområde.

Hva synes du om årets fargevalg, og gjennomgangstemaet ‘oransje’?
– Årets valg av farger mener jeg er rimelig dristig. Real Madrid har tidligere valgt å bruke blå farger i enten andredrakt eller tredjedrakt, men oransje har jeg aldri sett i løpet av min tid som Real Madrid- supporter. Jeg ble skuffet da jeg for første gang så alle draktene. Jeg tenkte; er dette Real Madrid? eller er det Chelsea, Valencia, Nederland og absolutt alle andre som blir sponset av Fly Emirates. Men draktene har grodd på meg, uten tvil. For hver gang jeg ser den, i enten butikk, på skjermen eller på mennesker som bruker den på en fotballbane, liker jeg den mer og mer. Selv om det er uvanlig med en oransje «rød tråd», er den likevel delikat og diskret. Temaet beskrives for min del med nettopp dette ordet – diskret. Og det er de diskrete detaljene i en hver ting som er delikat. Jeg har tilgode å se den oransje drakten i action, der den røde tråden ikke lenger er en rød tråd. Gjennomgangstemaet oransje har blitt hovedtemaet i tredjedrakten og jeg vet ikke helt om jeg liker det … helt ennå.
Hjemmedrakten mener jeg er noe av det finere jeg har sett på en fotballbane. Noensinne. Det at adidas-stripene, samt selve adidas-logoen nå er grå er utrolig pent på en hvit drakt. De vage stripene som går horisontalt på selve kroppen er en fryd å se på. I tillegg er de oransje detaljene ikke så dominerende som jeg først hadde trodd de skulle være, så de er herved akseptert og elsket. Dette er ikke en kopi av noen andres drakt. Dette er ikke Valencia, det er ett hundre prosent Real Madrid.
Bortedrakten er nydelig. Rett og slett herlig. Jeg var redd den skulle være lik Chelsea sin drakt, men fargen er lysere og mattere.
Tredjedrakten er jeg ikke helt begeistret over hittil. Som jeg skrev har jeg ennå ikke sett den annet enn på et bilde, så det blir litt vanskelig å uttale seg. Fargen blir litt mye for meg, samtidig som den er litt tam.
Keeperdraktene sjokkerer vel også, på sin egen måte. Grønnfargen er like lys som blåfargen er i bortedrakten, og den er fin. Designerne gjør rett i å bruke svarte striper, da svart og grønt alltid går hånd i hånd. Den lilla/blå er en annen sak. Jeg hater fade-away på alt som heter klær. Men denne er faktisk ganske leken. Jeg tror jeg må bli vandt til det, men likevel, den er snasen å se på.

Kler de nye draktene Real Madrid?
– Hjemme- og bortedrakten fungerer hittil veldig godt. Jeg er vandt til å se Casillas i enten blått, gult eller sort, så denne fade-away-drakten blir litt obskur for meg. Den grønne er allerede akseptert. Den oransje drakten er ikke noe jeg forbinder Real Madrid med, så der må jeg stille meg negativ, på lik linje som den røde i fjor. Real Madrid er ikke rødt, oransje eller noe slikt, men likevel skal laget ha et tredjevalg som skiller seg fra de to andre draktene. Da må det bli noe slikt. Men for å svare på spørsmålet; ja, de kler Real Madrid.

Hva synes du om den blå bortedrakten? Liker du den? Hvilke detaljer stikker seg ut?
– Ja, jeg liker den, og jeg tror jeg vil like den mer og mer som jeg ser den utover sesongen. Detaljene ligger faktisk i draktens farge – det at den er såpass lys. Real Madrid har tidligere brukt blå bortedrakter, men da alltid hatt en mørk nyanse. Denne gang er fargen mye lysere enn hva vi er vandt til, noe som er litt spesielt. I tillegg bevarer designere denne røde tråden med å bruke oransje farger diskret til syne på magepartiet.

 

Real Madrid ude trøje 13/14 krave

 

Hva skiller årets bortedrakt fra tidligere drakter?
– For det første er det et skifte i sponsor, noe som naturligvis gjør at drakten for et helt annet utseende enn før. I tillegg er blåfargen mye lysere enn hva den tidligere har vært. Personlig har jeg en favoritt da Royston Drenthe nettopp hadde kommet til klubben. Den mørkeblå drakten med de tre sedvanlige adidas-stripene i gull. Det er nettopp dette som skiller årets bortedrakt fra tidligere drakter. Nyansen av blåfargen er mye, mye lysere enn de andre, som har vært av en 284-nyanse. Denne er til og med lysere enn 202-nyansen, noe som er veldig ferskt for Real Madrid.

Hvilke av sesongens drakter liker du best?
– Hjemmedrakten, uten å tenke over det engang. Jeg forbinder Real Madrid med den hvite fargen. Det er den som symboliserer laget, og den som har gjort det gjennom alle årene fra 1902 til den dag i dag. Selv om den blå fargen i år er lysende og fin, er den hvite alltid bedre med mindre det er en irriterende krage eller ødeleggende detaljer.

 

 

Leave a Reply