Nike Mercurial Glide II – en ny, gammel ven

Af Anders Elsig – MM Sport ambassadør for Nike fodtøj

 

Det hænder, ikke ofte, men indimellem, at man støder ind i folk, der fra første møde synes at have været et trofast bekendtskab altid. Sådan føles Nike Mercurial Glide II. Hvis din fod er yin, er støvlen yang, og sammen er de ét.

 

 

Nike Glide støvler præsentation

 

 

Bare en dyrere dobbeltgænger?

Denne støvle er prismæssigt en mellemmodel i Mercurialserien til 800 kroner i vejledende udsalg. 200 kroner dyrere end Victory II (se anmeldelse af Nike Victory støvler her), men 2000 kroner billigere end Nikes top-of-the-pops-støvle, Vapor Superfly III (se anmeldelse af Nike SuperFly støvler her). Ligesom med de øvrige to støvler lægger Nike med Glide II vægt på fart og boldkontrol. Men hvad er så forskellen?

Lad det være sagt med det samme. Glide II og Victory II ligner hinanden meget ved første øjekast. For at starte med bunden er knopsystemerne og ydersålerne på de to typer faktisk identiske. Lave knopper fortil betyder, at Glide II derfor har de samme småproblemer i optrækket. Her kan de to billigere støvler ikke hamle op med fodfæstets fyrste, Vapor Superfly III. Men en god fordeling af forskelligrettede knopper forsyner den med glimrende egenskaber, når det gælder retningsskift. Og for banens driblekonger er det nok så vigtigt, når de i det fremadrettede spil skal fange sagesløse forsvarsspillere på det forkerte ben. Bare spørg Ronaldo.

 

Nike Glide støvler forknopper

 

 

Støvlen er kun et fnug tungere end Victory, og designet af de to letvægtere er stort set ens. Samme kurver og dimensioner. Eneste forskel er umiddelbart et snørrebåndsdække på Glide-støvlen. Efter at have testet støvlen lader denne feature dog ikke til at have en praktisk funktion for skudafvikling eller boldkontrol. Så hvorfor skal man så egentlig give 200 kroner mere for støvlen?

 

Glide – en dyrebar fodbuddy

Svaret skal findes to steder. Først skal man kaste blikket under snørebåndsdækket. Her finder man et snøresystem, der er en anelse smallere end Victory-modellens. Resultatet er, at du simpelthen kan snøre støvlen lidt tættere på særligt din forfod og vrist.

 

Nike Glide støvler cover snørrebånd

 

 

Andet punkt, hvor mellemmodellen adskiller sig, er i materialevalget til støvlens overfrakke. Det fløjlsbløde Teijin-stof er enormt fleksibelt og tilpasser sig i endnu højere grad såvel fødders som tæers bevægelser. Disse to detaljer udstyrer den angrebsivrige spiller med et eminent touch, og min tekniske testmakker påpeger, at han både ved tæmninger, nedtagninger og driblinger har en prima kontakt med bolden.

 

 

Nike Glide støvle halfprofil

 

 

Og selvom Glide-støvlen ikke decideret er bygget med komfort for øje, så får du fuld komfort med i handlen. Hvor en læderstøvle typisk skal løbes til, før den tilpasser sig fodens form, sidder angrebsstøvlen, ja, som fod i hose fra dag ét. Victory-støvlerne er angrebsduelige og bløde, men de her er virkelig et par Napoleon i hjemmesko. Nike Mercurial Glide II er et glimrende køb, hvis du er indehaver af et par fintfølende, tekniske og angrebslystne fødder med hang til fodformet forkælelse.

 

 

Leave a Reply