Nike Mercurial serien i fodboldstøvler

 

De fleste producenter af produkter forsøger at lave et produktudvalg eller et produktsortiment der henvender sig til forskellige forbruger segmenter. Det er for så vidt lige gyldigt om der er tale om fodboldstøvler eller biler eller fødevarer. Mercedes laver både sportsvogne, limosiner, og familiebiler for at ramme forskellige typer af forbrugere. Ligeledes laver Nike forskellige typer af fodboldstøvler for at ramme forskellige typer af spillere men derudover segmenterer de også den enkelte linie af fodboldstøvler i forskellige modeller så de rammer forskellige pris-segmenter og forskellige niveauer. Det er nok ikke alle der er villige til at betale 2800 kr. for et par fodboldstøvler. Ligeledes har begynderen og amatøren ikke nødvendigvis det samme behov som elitespilleren eller den meget ambitiøse fodboldspiller.

 

I billedet en Nike Mercurial Victory fodboldstøvle:

Nike Mercurial Victory støvle forår 2012

 

 

Men lad os høre fra de folk der rent faktisk har testet støvlerne og brugt dem i praksis!

 


NB!  Anmeldelserne kan med fordel læses kronologisk: SuperFly , Victory  og tilsidst Glide. Da indholdet i de 2 sidste anmeldelser delvist bygger på hvad der kom først i denne Mercurial anmeldelses triologi. 

 1. (Læs anmeldelse af SuperFly støvler)

 2. (Læs anmeldelse af Nike Victory fodboldstøvler)

 3. (Læs anmeldelse af Nike Glide fodboldstøvler)

 

 

I skemaet herunder har vi forsøgt at kategorisere de forskellige støvler i forhold til dimensionerne:

Talent – Ambition

og

Træning – Kamp

 

Skemaet er primært tænkt som en ledetråd for hvordan man kan tænke omkring de forskellige voksenstøvler. I forhold til børn er disse overvejelser af mindre værdi.

 

 

 

Talent

 

Ambition

 

Træning

Victory (billig støvle)

(Læs anmeldelse af Nike Victory fodboldstøvler)

Miracle (mellem prisklasse)

 

 

Victory (billig støvle)

(Læs anmeldelse af Nike Victory fodboldstøvler)

Miracle (mellem prisklasse)

Glide (mellem prisklasse)

 

Kamp

Victory (billig støvle)

Miracle (mellem prisklasse)

Glide (mellem prisklasse)

(Læs anmeldelse af Nike Glide fodboldstøvler)

 

Vapor (top støvle)

SuperFly (top støvle)

(Læs anmeldelse af SuperFly støvler)

 

 

 

 

Sagen er den at de dyreste Nike støvler nemlig Mercurial Vapor og Mercurial SuperFly ikke er særligt holdbare og derfor helst kun skal bruges til kamp en gang om ugen. Til spillere der anskaffer sig et sådant par elite støvler anbefales det meget at de samtidigt hermed også har et par “gamle” støvler eller et par billigere men mere solide støvler til den daglige træning. I mercurial serien kunne et sådant par være den billige støvle victory eller en støvle fra mellemsegmentet som Miracle eller Glide.

Den anden dimension afspejler ambitionsniveauet hos spilleren og måske også kvalifikationsniveauet. Hvis man er nybegynder eller spiller fodbold uden nogen særlig ambition er det måske en over investering at gå ud og betale op i mod 2000 kr. for et par fodboldstøvler. Man kan så pænt nøjes med en billigere model. For elitespilleren derimod er der nok en tendens til at man er villig til at investere ikke bare megen tid men også ressourcer i form af at købe det bedste udstyr der findes. Og her får man trods alt en noget lettere støvle ved at investere i enten en Vapor eller en SuperFly.

 

 

 

 

 

Leave a Reply