Nike T90 Forza benskinner

 Af MM Sport’s Nike støvle ambassadør A. Elsig med portefølje

 

Nikes benskinne T90 Forza er en model af den klassiske type. Systemet består af tre dele. Selve skinnen, en ankelbeskytter, der holder fat i skinnen. og et velcrobånd, der hæfter om læggen.

 

Nike benskinner i gul med ankelbeskytter

 

 

 

T90 Forzas primære funktion er naturligvis at yde beskyttelse. Og den svigter på ingen måde. Skinnen udgøres på ydersiden af en lang, stærk plastskal, der er strækker sig langt ud på siden af underbenet. Også mere end for eksempel Nikes Tiempo Ronaldinho 10-skinner (læs anmeldelse her), der hører til de nyere systemer med skinnehylster. Skinnebenet er pakket ind i panser. Derudover skærmer ankelbeskytterens fleksible forstærkning, som man kunne ønske.

 

Nike benskinner i gul og sort T90 serien

 

 

Komfort er også en væsentlig del af, hvad man betaler for. Og hvilke takter viser systemet her? Ankelbeskytteren er elastisk, men stram. Den kan være lidt besværlig at få trukket på. Når den endelig er kommet på, svøber den sig imidlertid glimrende om foden, uden at den gnaver, som man mærker ved nogle skinnetyper.

 

Nike benskinner ankelbeskyttelse

 

 

Indersiden af skinnen består af skumplast, der absorberer sveden knap så godt som Tiempo Ronaldinho 10-skinnen. Dog er skinnerne, der ikke kan maskinvaskes, noget nemmere at rengøre. Skinnerne er desuden udstyret med seks store åndehuller, der tillader benet at trække vejret. Indeklimaet forbliver derfor absolut acceptabelt.

 

Man kunne umiddelbart tro, at størrelsen på skinnen var lig en klodset model. Det er dog ikke min oplevelse, da materialerne er fjerlette og går i ét omkring skinneben og ankel. Men. Der er et men.

 

 

Nike benskinner bagside

 

 

Min makker havde en markant anden oplevelse. Og grunden skal man finde i systemets svage led: velcrobåndet. Problemet er, at det er onesize og derfor ikke kan indstilles omkring benet. Passer det ikke, mister skinnen grebet om benet, mens du bliver irriteret og mister fokus fra det vigtige på banen. Alle skinnens ellers gode egenskaber står og falder altså med den lille snirvel af et bånd.

 

Derfor. Inden du spenderer 195 kroner på disse skinner, så spørg dig selv: har jeg pindeben eller svulmende lægmuskler? Svarer du bekræftende til det sidste uden at lyve, så kan jeg bestemt anbefale at købe dem. Både forsvarsspilleren, der kaster sig ned i alle drabelige dueller, og angriberen, der ikke kan undgå forsvarerens lange knopper, har jo brug for sine skinneben i det lange løb.

 

 

 

Leave a Reply