Det tager ikke mange sekunder at finde den største forandring ved denne sæsons nye FC Barcelona hjemmetrøje 2015/16. De traditionelt lodrette rød/blå striber er blevet lagt vandret ned. Det er første gang i historien, at fodboldholdets hjemmetrøjen har vandrette striber, men tidligere har både basket- og rugbyholdet brugt dette design. Efter to år med forholdsvis traditionelle Barca hjemmetrøjer, har Nike lavet store ændringer. Med de vandrette striber, er dette års trøje den mest specielle hjemmetrøje Nike har lavet for Barcelona siden tøjgiganten begyndte som trøjeproducent for den catalanske klub i 1998.
Inspirationen til de vandrette striber er i følge Nike fundet i det blå/røde flag som fans tager med til stadion for at se Barca spille (som ses i baggrunden på billedet).
I nakken af trøjen finder man klubbens slogan “Més que un club” – Mere end en klub.
FC Barcelona hjemme trøje 2015/16
Det catalanske flag er stort set altid at finde i trøjens design, og i år er ingen undtagelse. Denne gang sidder det uden på krav på begge sider af halsen.
Det er ikke kun striber, der er anderledes ved dette års hjemmebane-sæt. Barcelona kommer til at spille i røde short, hvilket ikke er sket siden sæsonen 2005/06.
På venstre ærme er der et sponsorlogo fra tyrkiske BEKO der er et firma der laver hårde hvidevarer.
På maven foran er der et sponsorlogo for Qatar Airways mens UNICEF er placeret på ryggen under navn og nummer.
BARCA hjemme og ude sæt 2015/16
Generelt om dette års kollektion:
Selvom der er store ændringer at finde i hjemmetrøjen, så er det på mange måder en typisk Barca kollektion vi ser i år. Som en naturlig konsekvens af den tiltagende selvstændighedskamp i Catalonien er Rød, blå og gul de altdominerende farver i både hjemme- og udetrøje. Det er også meget typisk Barcelona at give kreativiteten los og lave en 3. trøje uden nogen umiddelbar forbindelse til de to første trøjer.

Leave a Reply