Real Madrid ambassadør i the mixed-zone hvor han fortæller om sit forhold til RealMadrid

 

 

-Hvorfor holder du med din nuværende klub ?

Grunden til at jeg holder med Real Madrid er faktisk meget simpel. Som barn var jeg meget betaget af Zinedine Zidane, da han spillede for Juventus og da han så skiftede til Real Madrid og blev en del af Galacticos konceptet, blev jeg for alvor fan af Real Madrid.

 

-Hvis du skulle give din klub et godt råd – hvad ville det være ?

– At finde tilbage til rødderne! Det som gjorde Real Madrid til den mest vindende klub i det 20. årh. Jeg synes Real Madrid har været ude på et sidespor lige siden de vandt det sidste CL trofæ i 2002. Et hav af trænerudskiftninger og fejlindkøb samt en nedprioritering af det sportslige har været afgørende for mange års dårlige resultater. Nu har man igen fået et slagskraftigt hold, men jeg bryder mig på ingen måde om Mourinhos attitude og den negative opmærksomhed han skaber omkring klubben. Jeg håber at man kan ansætte en fra klubbens egne rækker, når man forhåbentlig snart vinder det 10. CL trofæ, så man igen kan få lidt ro på og bygge noget op med egne talenter.

 

-I den tid du har fulgt din favorit klub hvad har så været det absolutte lavpunkt ?

Det må nok være fyringen af Vicente del Bosque efter at have vundet mesterskabet i 2002/03 sæsonen. Det var startskuddet til den førnævnte forfærdelig årrække af dårlige resultater og hvor Real Madrid på mange måder mistede sig selv og i højere grad blev en forretning end en fodboldklub.

 

-og højdepunktet ?

– Uden tvivl CL triumfen i Glasgow i 2002. Zidanes mål var uforglemmeligt og det står for mig som det bedste mål jeg nogensinde har set.

 

-Hvilken er din favorit trøje ?

Jeg kunne rigtig godt lide trøjen fra lige netop 2002, hvor der ikke var reklamer på, så det kun var den hvide farve der var i centrum. Men jeg er meget begejstret for den nye tendens der er kommet med trøjer, som sidder bedre og simpelthen er lavet i en bedre kvalitet end de gamle. Trøjen fra 2009/10 er min favorit i nyere tid.

 

-Da du var yngre – hvilken spiller drømte du at blive / hvem var din favorit spiller ?

Næsten overflødigt at svare på dette spørgsmål, når man ser mine andre svar. Jeg synes Zidane havde en elegance, som ingen andre havde og som jeg ikke har set sidenhen. Har var høj og en forholdsvis stor spiller, men alligevel fik han tingene til at se så elegante ud og samtidig havde han en blik for spillet som jeg tror alle knægte gerne kunne tænke sig at have…

 

 

-Hvad er den største oplevelse du har haft med din favorit klub ?
De største oplevelser får man live. Og selvom jeg har været på Bernabeu mange gange og set mange sejre, hvoraf 4-0 sejren sidste år mod Tottenham var den flotteste rent resultatmæssigt, så har det ikke været den største oplevelse. Den største oplevelse var, da jeg som 14-årig så Real Madrid for første gang på Bernabeu i 2004. Til trods for at Real Madrid tabte 0-3 til Osasuna og derefter smed mesterskabet, som de først genvandt 4 sæsoner senere, så kunne det ikke ødelægge det førstehåndsindtryk og kick jeg havde fået af dette imponerende stadion, men også den fantastiske fodboldkultur man har i Spanien. Jeg tror det har meget at gøre med alderen og jeg kan kun opfordre alle fædre til at give deres sønner/døtre sådan en oplevelse i konfirmationsgave eller lign. Det er en alder, hvor man på mange måder går fra at være barn til at være ung og hvor man søger efter identitet, så derfor går den slags oplevelser rent ind.

 

 

 

 

Leave a Reply