Anmeldelse af Real Madrid Champions League udebanetrøje

Skrevet af Thor Gottschalk Rasmussen

Real Madrid har lanceret en opsigtsvækkende trøje til udebanekampene i Europas fineste turnering.

Jagten på Real Madrids 10. trofæ i den prestigefyldte turnering Champions League kommer på udebane til at foregå i rødt. Den røde farve er bestemt ikke noget man umiddelbart forbinder med Real Madrid og man skal være ualmindeligt godt huskende for at nikke genkendende til et rødt klædt Real Madrid hold. I hele Real Madrids historie har man nemlig kun gjort brug af den røde spilledragt i to kampe som blev spillet i sæsonen 70/71 og 71/73. På målmandsposten optrådte Iker Casillas dog til tider i rødt i sæsonen 08/09.  Indtil nu har man altså primært holdt sig til de farver, som oftest associeres med Real Madrid; hvid, blå, sort og lilla.

 

Real Madrid Champions League ude trøje 11-12

 

 

Ser vi på trøjen er den kendetegnet ved et meget enkelt snit. Det er den røde farve der i fokus som er komplimenteret af den hvide farve der gør sig gældende i mange af trøjens detaljer. Vi har på skuldrene de velkendte tre Adidas striber og deres logo til højre på brystet ved siden af Real Madrids emblem. Også sponsoren Bwin repræsenteres i hvidt på midten af trøjen. Endelig har man også med hvidt skrevet Real Madrid oppe i nakken. Eftersom at trøjen er til brug i Champions League er det officielle Champions League logo påsyet på højre ærme, mens det blå logo på venstre ærme samt ni-tallet symboliserer de 9 trofæer kongeklubben indtil videre har opnået i turneringeren.

 

Real Madrid trøje med UEFA CL starball badge Real Madrid CL badge of honors

 

Trykket med navn og nummer er også hvidt og har det samme design som på hjemmebanetrøjen.

 

Real Madrid Champions League udebane tryk

 

 

Sammenligner vi trøjen her med Real Madrids hjemmebanetrøje, så er der klart en forskel i designet. Først og fremmest så er kraven væk og er blevet erstattet af en mere elastisk kant rundt om halsen og på kanten af ærmerne. Det gør trøjen meget komfortabel og giver den samtidigt et mere sporty look end hjemmebanetrøjen.

 

Real Madrid CL ude trøje krave

 

 

Komforten ved trøjen, var det første jeg lagde mærke til da jeg tog den på. Jeg kunne se i specifikationerne at det var 100 % polyester som det plejer at være med fodboldtrøjer, men alligevel var der noget helt specielt ved den. Det viser sig, at man fra Adidas’ side har lavet en ny slags stof, hvor man har behandlet polyesterfibrene på en bestemt måde, så det føles lidt som bomuld, men hvor man har stadig bevaret det samme udseende og samme svedtransporterende effekt. Ideen bag dette skyldes, at man udover at mindes en del af Real Madrids historie, også vil give en fornemmelse af, hvordan trøjerne på den tid føltes, da de var lavet af bomuld.  

Alt i alt, så er jeg meget tilfreds med denne trøje. Jeg kan godt lide at man ikke har lavet alt for mange detaljer i trøjen, da den røde farve i sig selv giver et opsigtsvækkende præg. Samtidig synes jeg også det forfriskende med en trøje der ikke har de sædvanlige farver man er vant til i Real Madrid-kollektionen.  Det er selvfølgelig en anelse underligt at se Real Madrid i rødt, men på den anden side synes jeg Adidas er lykkedes meget godt med at modernisere et gammelt koncept og således levere et stykke historie med i købet af ens nye trøje. 

 

Leave a Reply