Real Madrid fact file:

I følge Sport + Markt’s football merchandising report 2010 var Real Madrid den klub i år 2010 der havde de højeste indtægter fra salg af trøjer, træningstøj , merchandise mv. Måske omkring 70-80 € mio Euros.

Se Sport+ Markt’s rapport her!

I følge Deloitte’s Football money league er Real Madrid den klub i verden der har den største omsætning. 438 € mio Euros for sæsonen 2009/10.

Se Deloitte’s football money league 2011 her!

Real Madrid er den klub i Europa der har næstflest fans. 41 mio. skulle bekende sig til Real Madrid i Europa.

Se artikel i CincoDias her!

Hvis man ser på globalt plan er Real Madrid helt sikkert også blandt de 3 første sammen med Barca og Man Utd.

Real Madrid er altså på alle områder en gigant indenfor fodboldverdenen.

I følge den spanske udgave a Wikipedia har Real Madrid spillet i følgende mærker og med følgende sponsor:

Læs mere om historien for Real Madrid trøjen her!

 

Proveedores y patrocinadores

Periodo Proveedor Patrocinador
1980–1982 Adidas Ninguno
1982–1985 Zanussi
1985–1989 Hummel Parmalat
1989–1991 Reny Picot
1991–1992 Otaysa
1992–1994 Teka
1994–1998 Kelme
1998–2001 Adidas
2001–2002 RealMadrid.com
2002–2005 Siemens Mobile
2005–2006 Siemens
2006–2007 BenQ Siemens
2007–Actualidad Bwin / Fly Emirates

 

Måske Flyemirates er på vej med en deal ? Flyselskabet fra Dubai har allerede hold som Arsenal, AC Milan , Hamburg og Paris SG. Så måske de er på udkig efter en af de store klubber i Spanien . . ..

I følge forskellige kilder sk
ulle Bwin sponsoratet være mellem 20 og 23 mio € Euros værd om året.

Dertil kan man så tilføje, at Chris Kay fra sæsonen 2003/04 har lavet det officielle Real Madrid tryk og fortsat hermed også efter at dette firma blev opkøbt of fusioneret med Metro Sport og kom til at hedde Sporting ID.

Det første Real Madrid navn og nummer tryk med klublogo i tal mv. stammer altså tilbage fra 2003/04 hvor David Beckham kom til klubben og er altså kommet til noget efter tøj sponsor + trøje sponsor.

Real Madrid Fodboldtrøjer og Merchandise

Selve den måde Real Madrid distribuerer spilletrøjer , training wear og equipment fra adidas + officiel licensed merchandise foregår via forskellige kanaler.

Real Madrid har selv i begrænset omfang nogle forretninger på Santiago Bernabeu og rundt omkring i Madrid nogle forretninger der sælger adidas tøj og officielt merchandise. Real Madrid megastore’en ligger på Estadio Santiago Bernabeu. Det er den største og mest omfangsrige af alle klubbens retail outlets.

Den primære distribution af adidas trøjer og andre Real Madrid produkter fra adidas foregår via adidas enorme globale distributionsnetværk. adidas sælger varer til tusindvis af detailforretninger i dusinvis af lande. Dermed kan et brand som Real Madrid komme ud til selv de fjerneste egne.

Real Madrid sælger derudover licenser til forskellige firmaer der så kan lave produkter på licens med Real Madrid’s logo. I starten var det primært spanske firmaer der købte sådanne licenser. Men med den globale udbredelse er klubben i stigende omfang begyndt at outsource distribution af licenser til firmaer specialiseret i at sælge sådanne licenser til producenter i en række lande.

Hos AC Milan har adidas overtaget dette arbejde likesom Nike nu står for denne del af merchandisingen i FC Barcelona.

Det er nok ikke urealistisk at tro at omkring 15-20% af Real Madrid’s omsætning kommer fra trøje salg og merchandising. Noget over det europæiske gennemsnit der ligger på 7,3%. Dette skyldes så at Real Madrid er et globalt brand med en global fanbase sammenlignet med de fleste andre mindre klubber der udelukkende sælger til et lokalområde.

Hvor mange trøjer Real Madrid præcist sælger er “anyone’s guess” men 1,5 mio styk er nok ikke umuligt. Tallet har formentlig været noget højere for sæsonen 2009/10 da Cristiano Ronaldo og Kaka’ kom til klubben hvilket sammen med de store forventninger gav et enormt boost. Ubekræftede rygter har været ude med tal på omkring 1,2 millioner solgte trøjer alene i Madrid . . .

Leave a Reply