Anmeldelse af Real Madrid hjemmebanetrøje 2011/2012.

 

Skrevet af MM Sport Real Madrid ambassadør Thor Gottschalk Rasmussen

 

Sæsonen 2011/2012 står for døren og forventningerne er tårnhøje i Real Madrid. Adidas’ nye Real Madrid hjemmebane trøje sender et meget klart signal om de sportslige målsætninger for sæsonen; I år vil man ikke nøjes med sølv!

Real Madrid hjemmebane trøje 11-12

 

Ser man på Real Madrids nye hjemmebanetrøje kan man se, hvordan de store forventninger er blevet gjort synlige helt ud i spillerenes outfit. Hjemmebanetrøjen er naturligvis i den klassiske hvide farve, men noget overraskende, har man valgt at give trøjen et iøjnefaldende guldtema. Det kan umiddelbart virke en anelse kontroversielt og nogle vil endda mene, at det bærer en snært af arrogance at iklæde sig guldfarver, når man de foregående tre sæsoner sluttede nr. 2 i ligaen og derudover ”blot” vandt Copa del Rey i sidste sæson. Tilhængere af klubben vil nok nærmere opfatte guldfarven, som et symbol på den fantastiske historie klubben har og samtidig minde spillerne om, hvilken klub de repræsenterer og hvilke forpligtelser det medfører at spille i Real Madrid.

Der ligger et kæmpe pres på Real Madrid om at vælte FC Barcelona af tronen i den kommende sæson. Manden der skal fuldføre denne mission er José Mourinho. Real Madrids sportslige ledelse har udvist en stor tiltro til, at netop Mourinho er den rette mand. De har givet Mourinho frie hænder til at gennemføre sit projekt og på trods af portugiserens til tider meget excentriske fremtoning, så er opbakningen til projektet stadig meget stor. Der skal dog snart hjembringes nogle pokaler, hvis tilliden skal opretholdes. Man fristes til at tro, at man i valget af guldtemaet har taget forskud på den succes, som Mourinho har for vane at skabe i sin anden sæson som manager. Netop som han har gjort det i Porto, Chelsea og Inter.

Tager vi et nærmere kig på designet af trøjen samt dens detaljer, er der bemærkelsesværdige forskelle fra de andre sæsoner. Trøjen har i forhold til sidste sæson et mere enkelt snit, da man har fjernet stregerne ud fra logoet. Derudover har trøjen igen fået en krave, hvilket er fjerde gang inden for det sidste årti og dermed altså et element i designet af trøjen, der kommer og går. Jeg synes at dette års krave fungerer godt i forhold til de andre år, af den grund at stoffet i kraven er tykkere, dog uden på nogen måde at være ubehageligt. I forhold til de foregående års kraver, giver det muligheden, for at have kraven nede eller oppe uden at den flagrer og kommer til at sidde mærkeligt. Man kan allerede nu se, at Cristiano Ronaldo har benyttet sig af den funktion.En anden ting der efter min mening gør kraven til et plus er den flotte lukning af trøjen foran, der giver den et elegant polo-agtigt look. En anden detalje i kraven er et RM emblem placeret omme ved nakken.

Real Madrid hjemme trøje 11-12 Ozil 10 tryk

 

Mange af detaljerne i trøjen er blevet guldfarvede. Trøjefabrikanten Adidas’ logo samt deres karakteristiske tre striber er blevet forgyldte. Samtidig har man lavet en guldstreg rundt i kanten af ærmerne og i kraven. Selv inde i kraven er der skrevet Real Madrid med gyldne bogstaver rundt i kanten. Under armene indrammer en guldstreg også de to ventilationsområder i trøjen. Trykket på trøjen er naturligvis også i guld, med et lille sort Real Madrid logo i bunden af tallene. Real Madrid logoet på fronten af trøjen er ikke længere lavet med syninger, men derimod varmet på. På højre ærme er til gengæld påsyet den spanske spillerforening LFP’s logo. 

Med hensyn til pasformen, så er det efterhånden velkendt at Adidas er store i størrelserne. Jeg er selv 193 og jeg skal have en large, da mine skuldre ikke kan være i en medium. Men vælger man en large har man også god plads og den er behagelig at have på.

Dette års Real Madrid trøje er efter min mening meget stilfuld i design, især pga. denne lidt polo-agtige krave der gør, at man sagtens kan have trøjen på til hverdag. Det store smagsspørgsmål er guldfarven. Man kan sige at guldfarven gør trøjen meget skinnende, men jeg synes det er fint at man prøver noget nyt og at trøjen på en eller anden måde har noget attitude. At sætte guldfarve på sin trøje inden sæsonstart er et stort pres at lægge på sig selv inden sæsonen, men nu er alt lagt på bordet og sæsonen er klar til at blive sparket i gang. 

 

 

 

Leave a Reply