Anmeldelse: Real Madrid hjemme trøje 12/13

Skrevet af Thor Gottschalk Rasmussen

 

Efter sidste sæsons lidt kontroversielle hjemmebane trøje, hvor man gik all-in på guldtemaet, er dette års trøje mere klassisk. Det skyldes primært at Real Madrid fejrer 110-års jubilæum i denne sæson. Man er gået tilbage til rødderne med den hvide og mørkeblå farve, som mange gange har optrådt i Real Madrids hjemmebanetrøjer. Til gengæld er det første gang, at to blå nuancer optræder i hjemmebanetrøjen. Den lyseblå farve, der danner kontrast til den mørkeblå, går igen i både ærmer, krave og trykket. Ud over farvekombinationen, er de vertikale syninger på forsiden af trøjen også med til at give et mere klassisk look.

 

Real Madrid hjemme trøje 12-13

 

 

I trykket har man forsøgt at lave en skygge-effekt med den lyseblå farve, ved at lægge den i højre del af bogstaverne og tallet, samt i Real Madrid-logoet i bunden. Helt fint, at man forsøger sig med noget nyt på den front og jeg synes egentlig det lyseblå element fungerer godt. Havde det ikke været med, var trøjen måske blevet lidt for simpel. Det fylder tilpas meget og overdøver ikke det klassiske udtryk.

 

Real Madrid tryk 12-13

 

 

Her ses et close-up billede af de førnævnte vertikale striber, der er syet ind på forsiden af trøjen. På dette billede får man en bedre fornemmelse af, hvor tydelige striberne egentlig er. På trods af, at striberne er hvid på hvid, er de relativt iøjnefaldende skaber et godt retro-look. Det adskiller denne trøje fra mange af de foregående års hjemmebanetrøjer og jeg synes det gør trøjen meget mere iøjnefaldende, end når stoffet bare er plant.

Real Madrid stof

 

 

Vanen tro er trøjerne fra Adidas lavet i det svedtransporterende stof Clima Cool. Et fantastisk materiale, der gør trøjen let og samtidig behagelig at have på. I forhold til størrelser, så er trøjen til den store side, så hvis man er i tvivl, så tag vælg det mindre alternativ. En ting der er god ved pasformen, er det elastiske stof omkring ærmerne. Det gør at de sidder til og man føler ikke, at der er noget der flagrer. Det samme gør sig gældende ved kraven, som i år er mere sporty og ikke polo-agtig, som i sidste sæson. Hvis trøjen virkelig skulle strømlines, så ville jeg foreslå, at man gjorde den en anelse smallere i bredden. Ikke fordi den skal være ligesom Kappas tætsiddende trøjer, men bare lige et par millimeter, så den sad lidt mere til.

 

Her ser vi efter min mening, den vigtigste ændring i forhold til de foregående to år. Adidas er endelig gået tilbage til at brodere logoet på trøjerne igen. De seneste to år har været en mindre skandale på det punkt. Først forsøgte man sig i 2010/11 trøjen med et filtagtigt materiale og sidste år med plastic, der blevet varmet på. Det kan godt være, at et broderet logo vejer 10 gram mere end et af plastic, men det ser til gengæld også 10 gange bedre ud.

 

Real Madrid logo broderet

 

 

Her ser vi så det badge, som er designet i anledning af  110-års jubilæet. Jeg synes det er rigtig god idé, at man markerer disse ting enten via et badge eller en indgravering i trøjen. Alle de andre år, hvor man ikke har jubilæum, kunne man godt lave noget, der viser de mesterskaber man har vundet gennem tiderne. Enten ved stjerner eller badge, som mange andre klubber har det.

 

Real Madrid 110 anos logo

 

 

Alt i alt, synes jeg det er en flot trøje Adidas har lavet og de lykkes godt med det klassiske tema i form af farverne og linjerne i fronten af trøjen. Samtidig med, at de nu syr logoet på igen og det fine jubilæums badge, så synes jeg faktisk denne trøje ender højt på karakterskalaen.

 

Klik her for at se Real Madrid trøjer

 

 

 

Leave a Reply