Kvinne VS Mann

Af Kjersti Solbakken MM Sports Joker ambassadør med særligt fokus på kvinde perspektivet.

I sist forsending mottok jeg en Real Madrid drakt for menn og ble bedt om å se på forskjellene mellom trøyene for menn og kvinner. (Den første forsendelsen jeg fikk inneholdt fjorårets modeller av Manchester United og Liverpool kvinne trøyer.) Da jeg også skaffet meg en Real Madrid trøye for kvinner av årets modell, føler jeg at det er på tide at jeg deler noen av observasjonene jeg har gjort meg og tanker jeg har rundt dette.

 

Real Madrid udebane trøje 2011-12I utgangspunktet var kvinnetrøyer noe jeg var skeptisk til. Med andre ord, alle trøyene jeg hadde fra før var herretrøyer. Hvorfor var jeg skeptisk? Vel, jeg var usikker på hvordan de passet, blant annet og har nok hatt for vane å kjøpe trøyene mine store. MM Sport åpnet en ny dør for meg da jeg fikk Liverpool/Manchester United trøyene. Nike trøya, var som jeg var forberedt på, litt trang etter min smak; men for all del, den passet. Liverpool trøya satt som et skudd. Minner for øvrig om at jeg er 178 cm høy, og at størrelsen for kvinner strekker seg opp til nemlig 178 cm – dette tilsvarer altså XL.

Da jeg prøvde herredrakten fra sist forsendelse på ble jeg positivt overasket. Etter litt frem og tilbake ba jeg om størrelse Large på denne skjorten. Den passet også perfekt, og jeg var ubeskrivelig fornøyd. I etter tid la jeg den oppå Liverpool trøya og så at de var akkurat like store.  (Med andre ord, kvinnetrøyen fra 2010/2011 er like stor som herretrøyen fra 2011/2012 – for Adidas sin del.)

Adidas har derimot denne sesongen forandret figuren kvinnetrøyene sine. Snittet er smalere, og ermene kortere. (Ermene har ikke plass til liga merker.) Du ser tydelig forskjellen på herre og dame trøyene – noe som kanskje ikke har vært så tydelig før. Ellers får du det samme; klubb logoen over hjertet, navn og nummer på ryggen om det er ønskelig. Nike har allerede vært ganske tydelig på å skille snittet mellom trøyer for herrer og kvinner, så det var kanskje på tide at Adidas fulgte etter. Henholdsvis må du betale like mye for kvinnedrakta som du må for herredrakta. En litt bitter likestilling? Kanskje…

For meg ble det da et spørsmål om komfort. Jeg liker ikke at trøyene sitter for tett inntil, og uavhengig om du er rett som en strek eller har former vil den nok gjøre akkurat det; sitte inntil kroppen. Dette med en selvfølge at du tar utgangspunkt i din faktiske størrelse og bestiller den størrelsen som er ment for deg. Dog kan man ikke unngå å legge merke til den voksende trenden hos menn,  som har på ‘trange’ skjorter for å vise muskler. Kanskje de ønsker det samme av jentene, for alt jeg vet. Når alt kommer til alt bunner jo det hele i smak og hva en foretrekker. Herretrøyen kan jo også være tettsittende, om du går ned nok størrelser. Derfor retter jeg nok en gang spørsmålet til dere kvinner/jenter der ute; hva foretrekker dere?

Litt om drakten jeg mottok,
Bortedrakta til Real Madrid er sort i år. Adidas logo og striper, navn og nummer er gull lik som den hvite hjemme-trøyen. Stoffet under armene som klart er designet for å puste rammes inn av gull-linjer, det samme med armene. Det eneste som skiller hjemme og bortetrøye bortsett fra farge, er kragen som du finner på den hvite trøyen; den sorte er ikke utstyrt med en slik. Stoffet er polyester, lett og puster godt. Bwin logoen pryder brystkassa i hvitt – og Real Madrid logoen over hjerte er påtrykt plastikk – i motsetning til fjoråret som hadde påsydd logo. På nakken har du et ‘Real Madrid’ banner på innsiden, og Real Madrid skrevet også på utsiden. I tilfelle du og andre måtte være usikker på hvilken klubb du støtter.

 

Avslutningsvis kan jeg fortelle at som Madridista er jeg veldig tilfreds med designen i år, alle tre designene for så vidt. (Slev om jeg kanskje savner gull-detaljene på tredjedrakten…) Trøyen jeg mottok har #7 og Ronaldo bak på ryggen. Den føles bra å ha på, den ser flott ut både på spillere og supportere. 

Real Madrid away jersey 2011-12 Ronaldo 7

 

 

Leave a Reply