Tiempo Ronaldinho-benskinner

 

For en forsvarsspiller af den gamle skole var det umiddelbart en behagelig fornemmelse at skifte til Tiempo Ronaldinho-benskinner fra de gammeldags skinner, der mere eller mindre vellykket klamrer sig til benet med elastikker og velcro. Benskinnerne, der koster 200 kroner i vejledende udsalg, sad fra starten artigt på rette plads og forsvarede benet, mens jeg forsvarede bolden.

 

Ronaldinho benskinner R10

 

 

 

Systemet består, som man kender det fra andre nyere serier af benskinner, af et elastisk hylster, som man trækker op om skinnebenet, hvorefter man monterer selve skinnen.

 

R10 benskinner sokker

 

 

Skinnen består af et hårdt plastskjold på ydersiden og på indersiden et blødt og behageligt kunstmateriale. Komforten er der ikke en finger at sætte på. Skinnerne er specifikt formet til henholdsvis højre og venstre skinneben og smyger sig derfor i fine kurver omkring benet. Desuden strækker det solide og lette plastmateriale omkring hele underbenet og beskytter derfor både mod frontale stød og spark fra siden uden at gøre unødvendig væsen af sig. Det skal dog nævnes, at skinnerne hverken må maskinvaskes eller tørretumbles. God gammeldags håndvask og knofedt er eneste vej frem.

 

Hylsteret viser sig dog som systemets svage led. Efter få ganges brug mister det sin elasticitet og har tendens til at glide ned. Desuden bliver materialet skrøbeligt. De små åndehuller, der ellers glimrende sørger for at lufte understellet, brister let og efterlader hullerne lovligt store, når man forsøger at få hylsteret til at tage plads om benene.

 

Systemet har ikke som de ældre systemer beskyttelse omkring anklerne. Til gengæld er selve skinnebenet pakket ind i fin afskærmning, og der er tænkt på pasform og diskretion. Holdbarheden er imidlertid tvivlsom, og til prisen kunne man have ønsket, at Nike havde evnet at tøjle det drilske hylster. Skinnen i sig selv viser dog lovende potentiale.

 

 

 

 

Leave a Reply