Anmeldelse: Tyskland hjemme trøje EM 2012

 af Fie Adolfsen

Et af fodboldhistoriens mest succesfulde hold.

 Tre EM og Tre VM titler er det blevet til for Die Mannschaft , som oveni har vundet EM sølv Tre gange. I EM sammenhæng blev det til guld i 1972, 1980 og i 1996. I 2008 var Joachim Löw tæt på at bringe hans tropper til endnu en titel men måtte se Spanien løbe med guldet efter 1-0 i finalen. Til VM i 2010 blev det til en 3 plads efter nederlag til Spanien i semifinalen.

Det var et hårdt slag for tyskerne i 2008 efter en finale hvor de fleste mente at tyskerne spillede bedst. Jeg så selv kampen med tyske venner i Berlin og aldrig har jeg set så mange mennesker så kede af det som den sommerdag i 2008. I 2010 var forventninger ikke helt de samme. Löw havde mange unge spillere med og som min tyske ven sagde til mig efter det meget overraskende nederlag til Serbien i gruppespillet: ”Vi forventer ikke de vinder nu – men om nogle år, når de her spillere er mere modne, så bliver vi uovervindelige”. Men tyskerne overraskede og nåede semi-finalen hvor de måtte sande at Spanien stadig var et niveau over dem. Skuffelsen var ikke ligeså stor som i 2008, for nu var der en vis form for håb blandet med skuffelsen. Ja, vi tabte i år men vores tid kommer snart. Og ganske sandt så er tyskerne kun blevet stærkere efter VM i Syd Afrika i 2010. Talenterne der blomsterede i Syd-Afrika er kommet til diverse storklubber og især spillere som Özil, Khedira, Götze og Neuer har udviklet sig så meget at de er bærende kræfter på det stjernespækkede hold.

 

Netop derfor mener mange at 2012 er Tysklands år og at EM er deres mesterskab at tabe. Det hold som Löw har bygget op over de sidste seks år er nu klar til at gøre Tyskland til Europa’s konger igen. Anført af troldmanden Mezut Özil og måltyven Mario Gomez og med klasse målmand Neuer som sidste skanse er Tyskland klar til at skubbe Spanien af tronen. Det skal de gøre iført trøjer fra det tyske mærke Adidas.

 

Den nye trøje har et traditionalt hvidt design med tynde diagonale linjer i det tyske flags farver, tværs over trøjen. Designet med en retro-enkelhed er det en af de flotteste EM trøjer, der vil klæde de tyske spilere på deres vej mod finalen i Kiev, Ukraine d. 1 juli.

Trøjen er lækker at have på og er dejlig enkel i forhold til mange af de andre EM trøjer. Udover de tre striber i rød, guld og sort fra det tyske flag er trøjens detaljer holdt i sort. Det velkendte Adidas loga er broderet i sort ved siden af det tyske landshold emblem, der er et rundt emblem med en ørn i midten som er omringet af teksten ’Deutscher Fussball- Bund’. Over emblemet er der tre sorte stjerner der repræsentere de 3 VM titler Tyskland har vundet. Kraven er stilren og med en sort kant der passer perfekt til resten af trøjen. Også på ærmet er der en sort kant der gør, at trøjen gives et mere fuldendt udtryk. De velkendte Adidas striber på ærmet er selvfølgelig også holdt i sort.

 

Tyskland hjemme trøje EM 2012 detaljer

 

 

Ryggen er holdt helt enkel og den eneste detalje er helt oppe ved kraven hvor der igen står ”Deutscher Fussball-Bund” ovenover et tysk flag der stikker lidt ud fra trøjen.

 

Trøjen er lavet i 100% polyester som de fleste fodboldtrøjer og  Adidas skriver selv at fordelene ved Tech-fit omfatter forbedret hastighed og øget udholdenheds kapacitet. (Replica trøjen er dog ikke lavet i tech-fit red.) Trøjerne vil fortsætte med at indeholde ClimaCool-teknologi, en blanding af varme og fugt styring af materialer, ventilationskanaler og 3D stof, der forbedrer luftstrømmen til huden på de vigtigste varmezoner.

 

Jeg er ovenud tilfreds med trøjen som jeg synes er stilren, klasisk og utrolig simpel. Trøjen er også helt fantastisk at have på og kravens form er utrolig flot.

Alt tyder på Tyskland har det perfekte hold til at snuppe titlen og jeg synes Adidas har skabt den perfekte trøje til dette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply