VM 1934 trøjer | Retro trøjer i 1934 stil

VM slutrunden i 1934 fandt sted i Italien. Italien endte også med at vinde turneringen omend denne turnering såvel som OL i Berlin i 1936 blev let overskygget af den uheldige relation til fascismen.

 

Italien VM 1934 retro trøjer

 

Som man kan se ud af billedet er der tale om en relativ enkel uniform med et stort logo til venstre bryst der er en repræsentation af national flaget.

Modstanderen i finalen var Tjekkoslovakiet der havde en uniform der mindede meget om Italien’s.

 

Tjekkiet VM trøje 1934

Billederne er fortsat i sort og hvid men man aner at der er tale om en mørk trøje. En trøje der på daværende tidspunkt som nu var i en mørk rød farve.

Hvide shorts og strømper i en farve der kan være lidt svær at skelne hvilke præcis nuance der er tale om.

Da første VM blev afholdt i Uruguay i Sydamerika er vi nu kommet dertil hvor man er begyndt med rotations princippet mellem Europa og Sydamerika. Næste VM bliver ganske vist også afholdt i Europa i Frankrig i 1938 men det var vist mere pga. den verdens politiske situation end pga. noget ønske om at fravige dette princip. Men fra 1950 og fremefter kører rotations princippet helt indtil 2002 hvor man så bryder med ideen om at fodbold er et Europæisk / Sydamerikansk fænomen og man begynder så på en globa mission og at gøre fodbold til den globale sport nummer 1.

Leave a Reply