Ny spændende park er under opførelse i det centrale Moskva få meter fra den Røde Plads og Kremlin. TIdligere lå der et stort hotel Rossie. Det blev revet ned og spørgsmålet var så hvad man skulle bruge pladsen til. Shopping center, kontor, boliger ? Putin mente imidlertid den bedste løsning var en park til gavn for offentligheden.
Officiel website for Zaryadye Park!
Parken åbner officielt for offentligheden d. 3 september i forbindelse med Moskva’s fødselsdag. De forskellige bygninger inde i parken bliver dog først åbnet på et senere tidspunkt.
Her et link til arkitektfirmaet bag parken!
Her kan man se hvordan det kommer til at se ud når det hele engang står færdigt.
Zavuradye Park plantegning
I øverste højre hjørne er den en bygning der er et hotel. Nederste højre hjørne har en symfoni sal samt en bakke ovenpå med et tag der holder området under varmt og vinteren og køligt om sommeren. Fra det øverste punkt er der udsigt til Kremlin. Øvrige bygninger er en isgrotte, en restaurante, et mediecenter og en platform der går hen over en traffikeret vej og rækker udover floden. De grønne områder i parken er opdelt i forskellige typiske russiske landsskabetyper som taiga, steppe, tundra, skov.
Og den aktuelle situation i april 2017:
Zaryadye Park 2017
Som det kan ses mangler der stadigvæk en hel del inden parken blot nærmer sig det skitserede. Men man har altså valgt at udbygge den i etaper og første etape bliver at få etableret de forskellige landskaber. Så kan man altid klare det med bygningerne siden hen. Om det hele så når at stå færdigt til sommeren 2018 når den samlede verdenspresse samt mange besøgende kommer til landet i forbindelse med VM i fodbold det må tiden så vise.

Leave a Reply